Официално откриват летния сезон във Варна
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Официално откриват летния сезон във Варна

Във Варна днес официално откриват летния сезон. На най-посещаваните плажове вече има спасители, лекари и работещи заведения. На места ремонтите и строителството продължават, но за най-активния период - след средата на юни, всички дейности край плажа и по крайбрежната алея трябва да спрат. През миналата година основните проблеми бяха замърсената вода на Офицерския плаж, движението на коли по Крайбрежната алея и липсата на концесионери за някои от плажовете.

За туристите и тази година няма да има промяна в цените за чадър и шезлонг - те са по 5 лева. Варненските плажове са готови за първите си гости. Осигурени са медицински екипи и спасители за най-посещаваните ивици. Неохраняем остава Офицерският плаж, който миналата година година беше затворен заради замърсяване на водата. Продължава реставрирането на морските бани, работи се в северната част, където ще има още заведения. В момента за автомобили е забранен участъкът от Рибарския плаж до басейн "Приморски". С изграждането на безплатен паркинг с над 650 места до входа през спирка „Почивка" се очаква забраната да обхване цялата алея. Строителството на паркинга трябва да приключи до 15-ти август. В началото на юни ще заработи и обновената водна пързалка „Ролбата" на Южния плаж във Варна.

Във Варненска област неохраняемите плажове са 26, за три се очаква до края на месеца да бъдат сключени договори. На плажовете, към които няма интерес за стопанисване, но са посещавани, държавата ще осигури спасители, а общините ще се грижат за чистотата. Концесионерите от Варна обещават тази година да има зона за улеснен достъп с детски и инвалидни колички и напомнят, че искането им да има плажна полиция още чака отговор. Подготвят се и различни атракции за активния летен сезон, а на 15 юни плажът във Варна ще е домакин на голямо МТВ-парти като Европейска младежка столица. Тогава тук, на плажа се очаква да се съберат към 35 хиляди души.
 Коментари