Степан Хиндлиян: Извършиха голяма гавра с "Левски"
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Степан Хиндлиян: Извършиха голяма гавра с "Левски"

Думата на деня днес е гавра. Това е гавра с хората, които отделиха от залъка си, за да отделят пари за клуба. Това е гавра с най-голямата емблема на българския футбол и спорт. Изход в тази ситуация не знам дали има. Като слушам юристите, положението е много тежко и има сериозен казус.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ председателят на Националния клуб на привържениците на "Левски" Степан Хиндлиян, който коментира горещата тема на деня с джиросването на акциите на футболния клуб от страна на Васил Божков на министър-председателя Бойко Борисов. "За нас привържениците изходът е акциите да отидат в клуба и да се проведе общо събрание, на което тези акции не участват и останалите акционери да изберат управителни органи, които да търсят рекламодатели. Трябва да се потърси широк консенсус и да тръгнем по нов път.Всичко друго означава, че "Левски" ще продължи да бъде заложник на олигархичните игри. Денят е изключително тежък и неприятен за всички, които обичат Левски. Трябва да откъснем клуба от всички зависимости, в които бе поставен. Не може да ни се казва излизай на улицата, пиши писмо до премиера и тн. Не знам дали премиерът е собственик на Левски. Те и юристите спорят по този въпрос", добави той.

"Пред нас не седи вариантът тире. Не мисля, че появилите се информации днес за рекламодатели са сериозни, за да ги коментирам. Отново привържениците трябва да покажем, че сме мъже. Трябва да покажем кои сме и какво можем. Знам, че на всички е трудно в този момент, но трябва да се възобновят дарителските кампании. Те не се са спирали, но замряха заради карантината. Търсим варианти за организиране на някакво събити за 106-тата годишнина на клуба, за да се наберат средства. В този клуб не трябва да има парашутисти и трябва да се управлява професионално. Трябва да се потърсят и повече средства от телевизионните права. Всички привърженици искаме независим и свободен "Левски", категоричен бе Степан Хиндлиян.Коментари