Освен скъпо удоволствие, Зоопарк Бургас гъмжи от кърлежи
  • 0
  • 1
  • 3
  • 1
  • 3
  • 0
  • 29
  • 2

Освен скъпо удоволствие, Зоопарк Бургас гъмжи от кърлежи

Факт! Бургас отдавна имаше нужда от собствен зоопарк на своя територия. И такъв има, макар й частен. Има какво да се види в него, апропо- намира се в кв. "Черно море". За град като Бургас, повелява той да бъде на висота и да бъде сочен за тоталния пример. Защото бургазлии и гостите на града обичат подобни обекти да са изпипани до най- малкия детайл, а цената която се плаща, да е горе- долу нормална. Да ама в Зоопарк Бургас забравяш за достъпни цени още при входната такса. Било то за индивидуално или групово посещение. За децата над 2- годишна възраст, също се плаща. Цените във вътрешната кръчма са почти като в Слънчев бряг. Голяма бутилка минерална вода например е "заковала" на 4 лв. В менюто няма голямо изобилие, но каквото се предлага е на "подобаваща" стойност. Едно от малкото неща което е горе- долу на нормални цени е порция пържени картофи- 3 лв. Подчертаваме обаче, че не става въпрос за Слънчев бряг или Морската градина на Бургас, а за квартал, отстоящ на около 15 км. от центъра на града. И докато цените са обществено известни и всеки си преценява дали да иде с колата или рейса и като иде, за какво точно да харчи. Това което буди безпокойство от подадените читателски сигнали е, че има кърлежи. И никой не предупреждава за това на входа, при обхода или като седнеш да пийнеш нещо или да хапнеш. Има животни и разнообразна флора, така, че донякъде е нормално за кърлежите. Но надделява мнението, че стопаните трябва да предупреждават или поне да сложат някакви табели. Табели има, но те са други. Призовава се за осиновяване на дадено четириного или пернато. Онези които са ни писали, че са вадили кърлежи от телата подчертават, че са били на място с децата си. Единодушни са, че освен фабрика за пари, Зоопаркът е и "инкубатор" на кръвосмучещи паразити, известен вектор за разпространението и на много инфекциозни болести, като лаймска например. Хубавото е, че по това време на годината те са все още малки на размер. "Дойдоха ни гости от друго мястo и много искахме да ги очароваме с този обект. Първата неприятна изненада беше цената от 5 лева за възрастен и 3 лева за деца, не се правят семейни намаления. Вътре разглеждаш, но то няма кой знае колко да се гледа и коментира. Сядаш в заведението и там работата е "през кръста". Гостите ни бяха меко казано изненадани, а идват от място, където определено месечните възнаграждения надхвърлят тези в Бургас. Това с кърлежите после вече бе върха. Чухме и видяхме, че не сме единствените с подобни оплаквания" конкретизира известен общественик и призова за отговорно поведение. Ако някой се е почувствал лично засегнат, има свободата да предприеме ответни адекватни действия.

 

ЮниконбгКоментари

Мария Петрова

19 май, 2020 2:21

Това, което е постигнал собственикът, е наистина грандиозно! Свързано е с огромен труд! С много познания. Рядко хора биха се захванали с нещо подобно. Човек трябва неистово да обича професията си, животинчетата, за да създаде необходимите условия за живот на питомниците си. Не зная какви са разходите, но със сигурност не са малко. За мен мястото е прекрасно! Поздравления за изградената база! Поздравления за това, че от една гола поляна, се роди съвременен и красив зоопарк, приютил в себе си екип от прекрасни хора и разнообразен животински свят.! Ще ви посетим отново!

Отговори

Даниела

18 май, 2020 20:56

Стига с тази завист, злоба, плюене и поругаване. Никой не смята разходите на собствениците. Не ги познавам, но им правя евала, че се мъчат да постигнат нещо и то хубаво. Ние обаче сме неблагодарници!!!!! Жалко и срамно!!!!!! И за всичко сме така, седейки на дивана сме много компетентни. Моля ви, не пишете такива статии, безсрамно е. Като не се обработват околните площи за кърлежи, как искате да се опази една зона само, която може и да е платено от собствениците и да е обработена?

Отговори

Ели

17 май, 2020 23:47

Тоя Кръстакис там да не се вживява че прави нещо невиждано?Я малко по тйъ щото не сме хвати от гората аборигени

Отговори

Rali

17 май, 2020 23:45

da plashtash za hranichka deto e prigotvena ot tyah idva malko v poveche

Отговори

Екскурзовод

17 май, 2020 23:10

В историческите музеи цената за вход е между 4 и 6 лв, а тук има много повече разходи за животните. Кърлежи и други буболечки няма как да няма, това е зоопарк на открито не сте в мола. Когато излизате на пикник сред природата на кого се оплаквате от кърлежи?

Отговори

аз

17 май, 2020 23:08

Колко иска да плаща авторът на този откровен пасквил ? 1 лв., 2 лв., 3 лв. ? Човек който не е положил грижи и за едно зайче може само да няма идея за цена. Да попитам авторът дали прави разликата между другите зоопаркове и този ? Общинска помощ давана ли е на собственика, с какви пари и колко може да струва изгранването на ламата например ? Що се касае за заведението вътре. Може и да не си купиш нищо, но и в морската градина сядал ли е някога ?

Отговори

Оля

17 май, 2020 22:58

по добре да има ЗОО отколкото да няма но скъпарско е там и не е кой знае колко там специално

Отговори

Мими

17 май, 2020 22:23

Типично за българина!!Направиш нещо що-годе добро и веднага завистта и злобата се показват.Ами господа недоволни,знаете ли как се прави частен зоопарк,как се купуват животните,как се хранят!!Всичко предполагам е с лични средства,изкарайте вашите пари и направете Вие зоопарк,вход 0,50 Ст.Не съм адвокат на господина,но знам,че е негова страст и мечта.В крайна сметка необходима е поддръжка,а държавата е абдикирала.

Отговори

Радост

17 май, 2020 21:50

Нали до блатото щеше да се прави зоолог градина какво стана с тази идея?Проекти,трасиране,представяние бяха правени и обещавани за старт на проекта

Отговори

Еми

17 май, 2020 21:34

не дават касови бонове

Отговори

Сисо

17 май, 2020 20:24

самозванец и даже не знаех че е частен този господин

Отговори

пак аз

17 май, 2020 20:17

Алчен е доста,в Г.Бенковски преподаваше

Отговори

Гинов

17 май, 2020 20:16

този баровец Кръстю беше даскал преди ама сега е прероден чорбаджия голям

Отговори

Фифи

17 май, 2020 20:13

скъпо е бая да наистина

Отговори

Gabi

17 май, 2020 20:09

Ami nali e zoopark vse pak

Отговори