Красимир Вълчев с конкретно послание след решението за детските градини и яслите
  • 4
  • 3
  • 4
  • 1
  • 0
  • 3
  • 1
  • 17

Красимир Вълчев с конкретно послание след решението за детските градини и яслите

Детските градини отварят от 22 май, но държавата апелира децата да си останат вкъщи.

Кметът и общинското ръководство ще имат последната дума по организацията за отварянето и вземането на мерки, обяви здравният министър Кирил Ананиев на брифинг в МС.

Медицинският контрол ще бъде сериозен, ще има непрекъснато медицинско наблюдение, каза Ананиев. С нормален живачен термометър ще се измерва температурата на децата в първия ден.

Родителите ще трябва да декларират, че са запознати с мерките, които се вземат в градините и да не пускат децата си на градина, ако са болни.

Просветният министър Красимир Вълчев апелира децата да останат вкъщи, ако има възможност. Не препоръчваме родителите да ги пускат на градина или ясла, заяви той.

Здравните власти обявиха, че нямат притеснение за здравето на децата, а за персонала, който работи там, и евентуално да не пренесат заразата вкъщи.

Социалните помощи няма да бъдат обвързани с отварянето на градините. Очакванията са за 12-18 деца в група.

Вълчев уточни, че засега няма притеснение, че ще липсва персонал в забавачките. Най-лошата хипотеза е полудневен образователен процес в детска градина, посочи той. Министърът апелира по-голяма част от времето да се прекарва навън.

 

 Коментари

Лиляна Колчакова

21 май, 2020 15:58

Оставам без думи. Обидно е!

Отговори

Аз

21 май, 2020 13:34

Каква е логиката ви не схващам ученици да учат онлайн а не в училище те остават затворени а детски градини да работят! Каква е логиката ми обяснете.

Отговори

Наталия

21 май, 2020 13:31

Еми Красимирчо и Ананиев да се хванат под ръчичка и да ходят да мерат температура с живачен термометър.И да гледат децатата вие господа правите ли връзка с главния ви мозък??? От къде се купуват живачни термометри! Отдавна не се продават такива! Кой ще прави филтър? Има недостиг на мед сестри в яслите, главните заместват и попълват дупки! Във филиалите такива няма! Мерките са прехвърлени в ръцете на неспециалисти! Въвежда се в заблуждение българският родител! За това учителите не са съгласни да се върнат на работа! Виждат всички пробойни, които се съшиват с бели конци!

Отговори

Аз

21 май, 2020 10:28

Аз съм учител, но отказвам да работя защото детето ми е астма и за него има риск. Не мога да го изпратя на детска градина и отпуска ми е почти изчерпан, както и на повечето колеги, а някой нямат. Питам защо не се спази КТ където при престой не по вина на служителя е предвидено да му се изплаща трудовото възнаграждение? Какво ще се случи ако отново бъдат затворени детски заведения, а колегите са без отпуск? Защо апелирате препоръчително и никога категорично? Благодарим в кавички за грижата за тази гилдия, но знайте че без нас икономиката ще колапсира, а на детския учител му омръзна да бъде невидим, подценяван и послушен! И щом сме забавачки, моля не ни атестирайте! Пуснете на нашите места клоуни, аниматори и се забавлявайте! И без това по- млади колеги идвайки да ни заместват бързичко се отказват ... Замислете се защо!

Отговори

Учитиличи/ министър Вълчев/

21 май, 2020 0:57

Какво знаят министрите за детските градини? Амиииии- нищо. При положение, че единият не може да говори, а другият не знае какво, какви очаквания да имаме?!? Амииии_ никакви:-(

Отговори

аз

21 май, 2020 0:44

то нямаше да е лошо да е забавачка-да се забавляват децата, а то какво е...-ще подписвали информирано съгласие родителите, щели 4 пъти дневно да дизинфекцира навън и отделно вътре, а децата ще дишат ..............

Отговори

Димитрова

20 май, 2020 22:25

Докога ще наричат институцията забавачка? Един невежа го измислил, още сто невежи повтарят и повтарят... Не спряха да ни омаловажават!

Отговори

Меги Сака

20 май, 2020 22:11

Обидно ми е подобно отношение към учителите в детските градини!Не само, че никой не мисли за тях, но и са пренебрегвани и унизявани от години.

Отговори

Б. Борисова

20 май, 2020 20:32

Благодаря ви!

Отговори

Петкова

20 май, 2020 16:46

Откъде се купува живачен термометър? Такива отдавна не се продават! Има недостиг на мед. Сестри в яслите, главните сестри постоянно заместват, а филиалите са без такива специалисти! Сериозни пробойни, а мерките са оставени в ръцете на неспециалисти! Нямам думи!

Отговори

Дида

20 май, 2020 14:35

Тъпанар

Отговори

Иванка Александрова

20 май, 2020 13:57

Забавачка?!?!?! ????????????

Отговори

Кета радева

20 май, 2020 12:45

Служебен отпуск на детските учители както за сестрите в дг

Отговори

21 май, 2020 20:57

Извинявайте, мед.сестри имат 20 дена отпуск и 5-7от синдикати. А учители имат 60 дена отпуск.

20 май, 2020 15:21

На същото мнение съм.

Анелия Мишева-ДИРЕКТОР на ДГ&q

20 май, 2020 11:03

Господин Вълчев,апелирам за едно- не наричайте детските градини забавачници. Посетете Плевен,ще Ви докажем това!

Отговори

20 май, 2020 16:06

Браво!!!! Това снизходително обръщение е меко казано опошляване на Огромния труд на хората, които се грижат за децата. Дразни ме, че в училище им напомнят " това не е детска градина". А всеки път минава от там! Поклон за търпението и всеотдайността на колегите от ДГ.