Мартин Пенчев сътворява безподобен рай за винен туризъм край Слънчев бряг /снимки/
  • 22
  • 1
  • 0
  • 1
  • 7
  • 0
  • 0
  • 0

Мартин Пенчев сътворява безподобен рай за винен туризъм край Слънчев бряг /снимки/

Нещо невиждано и нечувано се изгражда "по учебник" в татковината от раздела "винен туризъм". Проектът е от А до Я и включва в себе си всичко онова, което го няма у нас все още, но е широко познато в конкретни чуждестранни точки, за този раздел от туризма. Мястото е сгушено между морето и източния Балкан, край Слънчев бряг. Става въпрос за цялостен комплекс на име Royal Grapes Park. Без стотинка държавна и европейска субсидия, началото вече е дадено с поетапното изграждане на ботаническа градина. На първо време с четири сорта десертно грозде. В следващ етап ще има още 20 вида широко познати такива. Правят се паралелно и специални навеси за предпазване от градушка, в комбинация със система за капково напояване. Неизменно до работниците и екипа от експерти е "двигателят" на безподобния проект Мартин Пенчев. Той е познат с други свои "ресори" в ежедневието, но нещото което му дава истинско вдъхновение е да бъде земеделски производител с туристическа насоченост и да намира начини и средства да се случват нещата. 30 декара включват лозовите насаждения като всичко се прави поетапно. Ботаническият парк обаче е едно на ръка. Комплексът ще включва още производителница на собствени марки вино плюс изба за отлежаване на продукцията, в комбинация с модерна зала за дегустации, беседи и киносалон за прожекции на комплексния цикъл на винопроизводството. Заобикалящата среда ще включва още амфитеатър и компактно вилно селище от 22 бр. къщи. И всичко това в един комплекс на име Royal Grapes Park. "Знам, че е трудно, но също така знам, че не е невъзможно. Искаме нашият регион и нашата България да се открояват и да бъдем добрият пример. Заобиколен съм с можещи бойци и съм убеден, че нещата ще се случат. Защото най- важното е, че знаем какво искаме. Стъпаловидно се прави всичко с много любов. Не можем да кандидатстваме за субсидия понеже нямаме още стаж в занаята и трябва да мине определено време. Хубаво е иначе да се помага защото освен всичко, проектът е и със социален елемент. Не малко хора живот и здраве работят и ще работят на място" конкретизира Мартин Пенчев. Техниката с която се работи и материалите които се използват, са лично селектирани от него.

 

Снимките са автентични и илюстрират настояща и бъдеща реализация

ЮниконбгКоментари

Журналистика...

21 май, 2020 6:45

А кой е този Мартин Пенчев? Авторът на статията не е сметнал за нужно да ни уведоми,явно е нещо като Хр.Стоичков хахаха

Отговори

21 май, 2020 7:28

Това е направено с парите на съпруга на майката на Мартин Пенчев, който е австриец Peter Schmidt. Господин Schmidt придаде огромната си къща в Австрия и по този начин , МАМА И СИН ги оползотворяват.

11

21 май, 2020 0:17

Когато вярваш сам в себе си и собствените си възможности. Когато си поставяш цел - влагаш усилия, труд и енергия, за да я постигнеш, докато не успееш. Затова ти се получават нещата. Поздравления, Мартине!

Отговори

21 май, 2020 16:52

А вие сте? Поредния хейтър, който просто му завижда или някоя от прелъстените и изоставени златотърсачки? Питам просто-не че много ме вълнува.

Попито

20 май, 2020 21:15

добро драснато

Отговори

Марио Иванов

20 май, 2020 19:05

Дерзай. Можеш.

Отговори

Тошо

20 май, 2020 17:30

мачкай братле но и очаквай удари под и над кръста

Отговори

Ники

20 май, 2020 14:46

чак не може да е вярно,добро ако стане

Отговори