"Биреният допинг" в каймата- гарант за невероятни кебапчета и кюфтета /рецепта/
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

"Биреният допинг" в каймата- гарант за невероятни кебапчета и кюфтета /рецепта/

Съществена част от приготвянето на кюфтета и кебапчета е изборът на кайма. У нас най- често се използва кайма смес- 60% свинско месо и 40% телешко месо.

Свинската кайма е най- подходяща, като в нея задължително трябва да има и сланина, за да станат сочни и вкусни кюфтетата и кебапчетата. Не само в домашна обстановка ами и на пикник сред природата.

Важно е как ще бъде смляна каймата. Ако имате възможност да си купувате прясна кайма от магазин за месо, където ще я смелят пред вас, би било най- добре. Всеки добър месар знае как трябва да смели кайма за кюфтета и кебапчета.

Относно подправките- всяка домакиня има свои вкус. Най-общо в каймата се слага черен пипер, кимион, лук- за кюфтетата, а за кебапчетата- кимион и черен пипер.

За да станат пухкави има още една съставка, която можете да добавите към всички останали подправки, които слагате по принцип- става въпрос за бира. Може и да ви звучи странно и да мислите, че бирата се консумира само с вече готовите кебапчета и кюфтета, но след като опитате веднъж ще се уверите, че не сте направили грешка.

Когато омесите каймата заедно с подправките и бирата, трябва да я оставите хубаво да поеме подправките. Най- добрият вариант е да постои в хладилник 1 ден, след което да я сложите в машина за месо и да я смелите отново, но този път да използвате накрайник фуния. След това ще се наслаждавате на т.нар "цвърчащи" кюфтета и кебапчета.

Колкото повече време имате възможност да оставите каймата- толкова по- добре. Ден– два е напълно достатъчно- каймата ще поеме достатъчно от всички миризми, които сте добавили и крайният резултат ще бъде чудесен.

Най- различни тънкости можете да чуете от майсторите на скара за приготвянето на кюфтета и кебапчета- от сериозни и важни предложения, като това скарата да е силно намазнена и загрята преди да сложите продуктите, до това, че при печене кебапчетата трябва да се въртят само в едната посока. Както, разбира се, и да им изпращате само положителни мисли, докато ги приготвяте.

 

ЮниконбгКоментари

Мимо

23 май, 2020 21:23

Кеворкчо добро е

Отговори