Бивш отбор на Херо фалира
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Бивш отбор на Херо фалира

Бившият отбор на Димитър Димитров Иртиш (Павлодар) шокиращо обяви фалит. Кошмарът на Левски се отказва от участие в казахстанското първенство.

 

 

"Общото събрание на попечителския съвет на Иртиш взе решение да се откаже от участие в шампионата заради невъзможност клубът да изпълнява финансовите си и спортни задължения. Иртиш ще бъде изключен от първенството, а резултатите му досега - анулирани", се казва в съобщение на официалния сайт на казахстанската федерация по футбоХеро напусна Иртиш през май 2019 г., след като беше уволнен. Той започна съдебна битка с клуба. Наскоро стана ясно, че той и членовете на щаба му Георги Чиликов и Петър Колев чакат 1,2 милиона евро от Иртиш. Това не е единствената българска връзка в този тим. Водещ голмайстор в клубната история остава Георги Даскалов. Освен него, през Иртиш са минали Борис Кондев, Димитър Наков и Орлин Старокин.

Припомняме, че през 2013 години тимът от Павлодар сензационно отстрани Левски от квалификациите в турнира Лига Европа.

"Ужасно, срамно. Как да коментирам подобна новина? Срамно е за Павлодар и казахстанския футбол. Иртиш беше много титулуван отбор, който има много фенове. Не мога да повярвам, че това се случи. Но това е резултат от факта, че в клуба имаше хора, които изобщо не ги интересуваше какво се случва. Те слагаха своите интереси пред тези на останалите", обясни Херо през sports.kz.

"Ръководството е виновно. Те натрупаха много задължения - и към мен и към много други хора в последните две години. Това е ужасен мениджмънт. Бях уволнен, защото не исках да участвам в схеми", каза Димитър Димитров.

"Имаше времена, в които не получавахме заплати по 5-6 месеца. Иртиш непрекъснато имаше проблеми в последните години. Това отново сочи към лошо ръководене на клуба. Не искам да чувам името на Булат Бакауов (б.р. - губернатор на източноказахстанска област). Ако ви кажа какви думи изрече той по адрес на мен и екипът ми...", разочарован е Херо, който сега е начело на Берое.Коментари