Христо Бардуков със скандални разкрития за "осребряване на пагона"
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0

Христо Бардуков със скандални разкрития за "осребряване на пагона"

Бившият общински съветник от Созопол и настоящ началник отдел "Образование, култура, социални дейности и спорт"- Община Созопол, твърди, че на негови колеги са предлагани пари, за да излезе общината от дружеството, което е трябвало да бъде стопанин на бъдещия курортен комплекс на плажа Алепу. Става въпрос за популярния общестеник Христо Бардуков.

Именно този комплекс е планирано да бъде издигнат пред сегашния строеж, който беше определен от строителния контрол като "брегоукрепително съоръжение".

Община Созопол влиза през 2004 г. в съвместното дружество „Алепу Вилидж“ с апортна вноска земята, на която трябва да се изгради бъдещия комплекс, който да носи приходи на администрацията.

Идеята беше на, вече покойната Веска Караманова, кмет по това време, припомня тогавашният общински съветник Христо Бардуков.

След местните избори, когато управлението се поема от Панайот Рейзи, започнаха процеси да излезем от дружеството и да продадем нашия дял на друга компания, казва Бардуков:

„И са ме викали и на срещи, и на кафета. Ама първо 5 000 евро, ама после ще получиш още. Само че аз до ден днешен не съм си продал душата на дявола и няма да го направя. Разни хора, които ми се представяха за разни бизнесмени. Които, в интерес на истината, до ден днешен, не съм ги засичал. Пък и да съм ги засичал, няма и да ги позная най-вероятно“, казва Бардуков.

Подавал съм многократно сигнали, но едиственият ефект бе, че ме атакуваха впоследствие по различни начини, казва Христо Бардуков.

През септември 2008 г. Общинският съвет решава да продаде своите 34% от акциите в дружеството "Новастар Холдинг". „Против“ гласуват четирима от общо 16 съветници.Коментари

Топуза

6 юни, 2020 20:02

бардук вади още неща

Отговори

Galeto

6 юни, 2020 18:42

evala 4e onzi den pokazahte i napisahte za bezobrazieto po halmovete na sveti Vlas

Отговори

Тошо

6 юни, 2020 18:39

поедно време полегна на Рейзито даже и бая нещица минаха ей тай подмасата

Отговори

Вили Петева

6 юни, 2020 18:36

Бардуче а що чак сега,даже по едно време и журналист беше,но мълчеше и тогава.Що?

Отговори