Нещо уникално се случи в Странджа /видео,снимки/
  • 6
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1

Нещо уникално се случи в Странджа /видео,снимки/

Пример за издържана инвестиция и селски туризъм с родолюбива насоченост, беше даден днес в странджанското село Веселие, община Приморско. Във високата му част, отвори врати уникален по рода си Еко комплекс "Свети Димитър", в който ще откриете спокойствието и уюта, за който сте мечтали.

А защо точно с наименование "Свети Димитър", четете по- надолу.

Иначе става въпрос за архитектурен и автентичен шедьовър от естествени материали, съчетан със съвременни екстри- отвътре и отвън.

Снимки можете да видите долу във фотогалерията.

Водосвет бе направен от отец Стилиян от храм "Свети Никола" в Черноморец. Инвеститор е популярния бургаски бизнесмен, общественик и тракийски лидер Стефан Колев. Управител е Йонка Калфова. Техни гости бяха общинския кмет д-р Димитър Германов, местният кмет Стойчо Карабинов, регионалният лидер на тракийци Гено Пухов, жители на Веселие, членове на ТД "Странджа" и много други популярни лица от съвремието. "Букет" от културно- мизикална програма бе неизменна част от откриването. В което акцент бе също освещаването на раздаването на курбан.

Д-р Германов приветства инвестицията и я даде за пример.

Стефан Колев благодари на всички, които са повярвали на проекта и са помогнали, както са намерили за добре.

Всъщност началото на родолюбата програма бе дадено преди това с първа копка на параклис в непосредствена близост до Еко комплекса. Той също ще носи името "Свети Димитър". Няма нищо случайно. На същото място допреди 200 години е имало черква със същото име. Но е била разрушена по време на османското иго. Днес онази неправедливост бе поправена. Осветената вода бе излята върху автентичен камък от старата църква, а той ще бъде вграден в новата постройка. Това увери инвеститорът. Аязмото от старо време си съществува и до днес. Прихваното е обаче със съвременна технология в каптаж, за питейно- битови нужди на селото.

Отец Стилиян обедини присъстващите със стегнато и издържано послание.

В същинската първа копка неизменно участие взе най- малкото дете на инвеститора /на главната снимка/. Всички присъстващи, сред които и дарители, очакват с много надежда изграждането на светата обител. Десетки малки, големи и още по- големи доброволно прекопаха терена за бъдещите основи на светата обител. Такава, която ще се извисява над Веселие и ще се превърне в символ на българщината. За Колев и оглавяваната от него фирма "Бургос Строй", това не е нито първата, нито ще е последната построена черква. В регионален и национален мащаб.

 

Юниконбг

 

 Коментари

лили

21 юни, 2020 21:35

Добро

Отговори

Жика

21 юни, 2020 19:44

Адтала Виста

Отговори