Що за лицемерие от Христо Иванов насред морския сарай край Бургас?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Що за лицемерие от Христо Иванов насред морския сарай край Бургас?

Мирише на парламентарни избори и май предизборната кампания започна. Днес главно действащо лице до т. нар. морски сарай край Бургас бе партийния лидер Христо Иванов. Все едно дошъл отнякъде като месия и политически неомърсен, той потърси справедливост на нос Чукалята. Кое било държавна собственост и защо било заграбено, гардовете с тъмните очила към НСО ли са, дворецът на първа линия бил едва ли не абсурден и недопустим, заби националното знаме Иванов на скалите за да легитимира сериозността си, после трибагреника бе изтръгнат и захвърлен от мистериозен мутреещ се тип, Иванов също така бе изблъскан по посока плавателните съдове с които идва, полицията с известно закъснение идва на място и т.н. Да беше наистина нов политически играч, човек някак да повярва на загрижеността му. Но подобна картина определено не се разиграва за първи път там в сърцето на Бургаския залив и Иванов съвсем определено не открива топлата вода.

И да си дойдем на въпроса за лицемерието. Не беше ли именнно той първо служебен премиер и после нормален правосъден премиер, точно във времето, когато бяха най- бурните събития там на място. Когато още нещата бяха в зародиш. Когато неколцина медии, общественици и други на имена политици, надигаха вой, че иде реч за противоречиви действия. Тогава когато Иванов държеше реални властови лостове в кабинетите на Георги Близнашки и Бойко Борисов, не предприе каквито и да е резки движение. Сеща се чак сега до отиде на място и да предизивка реакции от отсрещната страна, които най- вероятно той е знаел, че така ще се случи и това може би е търсил за живото си включване в социалната мрежа. И това разбира се не е всичко. Христо Иванов с неговата партия е коалиционен партньор с партията създадена от Иван Костов. Сега тя се оглавява вече от друг човек. Та по паметливи припомнят, че при скандалната приватизация на Нефтохим по времето на Костов, то в продажната цена са влизали и активи на нефтокомбината. Като тази територия например в Парк Росенец, до нефтобаза Росенец. Там докато държавата бе собственик Нефтохим, на нос Чукалята и в широка периферия бяха все места за лятна почивка на тружениците в нефтозавода, имаше и яхтена база. Само, че след приватизацията, картината рязко се изменя откъм стопанисване и преобразяване. В този смисъл, нещата си имат корен и може би малко хора се учудват, че печеливш в крайна сметка се оказва Ахмед Доган. При това без да излиза в авангард.

Приживе проф. Божидар Димитров беше отлично запознат с обществено- политическите събития и реалности. И пред отбрани свои събеседници споделяше, че първоначално нос Чукалята не е бил "фаворит" за апетитна точка до морето. За човека, сочен за сив кардинал в политиката, че и не само в нея. Проф. Димитров говореше по скоро за бившето ВМС поделение в Созопол на "Св. Кирик" и остров "Света Анастасия" до Бургас. По ред причини обаче тези места отпадат едно по едно като вариант.

Иначе за протокола, по- рано днес бившият министър на правосъдието отиде с лодка до имението, край нефтопристанище Росенец, но на брега го посрещат негостоприемни гардове. Иванов и съмишлениците му биват избутани във водата, въпреки че крайбрежната ивица би трябвало да е публична собственост. На мястото на скандала отива и полицейски патрул. Иванов сочи гардовете за служители на подчинената на президента служба НСО. Официално след това излезе информация, че обектът не е в списъка на охраняемите обекти на службата за охрана.

 

 

ЮниконбгКоментари

Калустян

8 юли, 2020 0:59

Заради е такива като тоя господин сме на такова положение , най лесната работа е да направиш цирк и да се намещиш в политиката ,да си позната на хората физиономия

Отговори

Керенска

8 юли, 2020 0:58

ако за хвърленото знаме е вярно то е подсъдно определено!!!!

Отговори

Гого

8 юли, 2020 0:51

В Созопол и Свети Иван острова/не само Кирик.Само вметка де

Отговори

Gabi

8 юли, 2020 0:50

smeshko na smeshovcite no nema losho malko tam da se razbutat pak neshtata

Отговори