Мами ли "Шуменско" с водата в бирата си?
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Мами ли "Шуменско" с водата в бирата си?

Не може да се отрече, че тв формата на рекламите на "Шуменско" се откроява с художествена мисъл. Даже в последната реклама, се залага на шовинистична насоченост, като се използват кадри отвътре и отвън на Паметника "Създатели на българската държава", който се извисява над града от 39 години. Явно за поръчителите е важно местният патриотизъм, нищо, че пивоварната от години е под шапката на чужда компания, а работните места са рязко са съкратени до т. нар. оптимален минимум.

Нещото, което прави впечатление в тази и други реклами е, че се неглижира водата с която се прави бирата. Случайно или не, някак се прескача този момент. А в същото време Шумен от години е сочен за лош пример откъм качеството на чешмяната вода. Всъщност тя не е пречистена, с отвратителни показатели е, води се промишлена, за напоителни нужди. А местните избягват даже да правят компоти от нея. Логичният въпрос е с каква вода се прави бирата на "Шуменско". Че и на "Пиринско" например. Защото двете марки /не само те/ са под една шапка и публична тайна е, че за голяма част от източната половина на страната, "Пиринско" излиза от шуменския завод. Не е известно пивоварната да има собствена пречиствателна станция за питейни и бизнес нужди. Не е известно също, че водата от водопровода, минава през друга технологична обработка за пречистване. И резонният въпрос е, укрива ли се нещо и ако да, какво? Единственото, което се прокрадва и се говори по- скоро под сурдина е, че заводът има собствен водоизточник. Но законен ли е той? Наследен е от времето, когато пивоварната бе още държавна? Откъде точно идва водата и годна ли е за употреба? Правена ли е инвестиция за нея със сондаж в земята или се отклоня обществена вода от Шуменското плато? Ако има реален водоизточник и водата е качествена, що за дебит има, че ежедневно да удовлетворява комерсиалните потребности? Или по- скоро се залага на смесен способ за бирата- чешмяна вода/водоизточник. В сегашно време по ред причини, хората са особено чувствителни какво ядат и пият. Това което консумират, здравословно ли и е? А ако не, защо се продава на цена като за здравословен продукт? Благодарим за любознателността и питанията на много наши читатели по темата, които търсят отговори в сезона, когато консумацията на изстудена бира върви най- много. Очаквайте подробности!

 

 

ЮниконбгКоментари

Goga

10 юли, 2020 9:30

Da do Kioshkovite ama shumenskoto ot tam e izpareno

Отговори

Атанас

10 юли, 2020 5:41

Шуменско пиво в Шумен ли се прави ?

Отговори

Петкова

10 юли, 2020 2:52

майка ми я уволниха а беше дълги години специалист тесен-всичко почти е роботизирано и бачкащите почти няма

Отговори

Метко

10 юли, 2020 2:45

Тази бира е традиция и история!Какво ни е наред че сега и водата откъде била?

Отговори

Колето

10 юли, 2020 2:10

незнам кво му харесват на туй Пиринското ама е газирана у.и.а

Отговори

Бебо

10 юли, 2020 2:05

Преваряваме водата вкъщи и сигур там правят същото с висока темпартурна обработка ама да-интересно поднесено е това дето е написано

Отговори

Теди

10 юли, 2020 1:33

Да ПИРИНСКОТО се прави при нас но за водата не се бях замислила

Отговори

Фифи

10 юли, 2020 1:27

Браво!Определено не се говри по туй

Отговори