Студена пот по челото на ст. комисар Радослав Сотиров /снимки/
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0

Студена пот по челото на ст. комисар Радослав Сотиров /снимки/

Не му е лесно определено на шефа на бургаската полиция ст. комисар Радослав Сотиров. Той бе освиркан на Парк Росенец. Обвиненията към него са, че е позволил поддръжници на ДПС да отидат да "плажуват" насред морската резиденция на Чукалята, а не е позволил същото нещо за групата, която е заявила това официално. При това предварително през седмицата и е подадено уведомление. След като Сотиров каза, че и другата страна е подала уведомление но без разгласа, последваха ругатни, че и опит за саморазправа. Който за радост не успя. Паралелно имаше арестувани след опитите им да пробият полицейския кордон. Сред тях- Иво Мирчев от "Да, България", който е един от организаторите на протестното плажуване в Росенец.

Това което се прави като организация е да се отиде на плаж до покоите на Доган. Но не онзи който е в непосредствена близост до сарая, а съседен- от другата му страна. Там също има малка ивица. А маршрутът на придвижване е успореден на този където солидна група от членове на ДПС от страната, са развяли гордо знамена.

В същото време младежи от ДПС, които са плътно до полицейските кордони, по никакъв начин не пропускат участниците в събитието "Масово ходене на охраняван плаж". Привържениците на Ахмед Доган пазят входа към сарая и кея пред него. На място е и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, а евродепутат Кючук заяви със самочувствие, че идело реч за най- голямата младежка органиция сред партиите и нямало нищо учудващо, че се брани неформалният лидер на ДПС.

С линейка бяха откарани служител на жандармерията и протестираща. 

Недопускането на протестиращи до плажа е грешка на полицията, заяви по- рано кметът на Бургас Димитър Николов, който пристигна при хората, дошли на протестно плажуване в парка "Росенец".

Директорът на бургаската полиция комисар Сотиров,каза пред него този път, че е длъжен да запази живота и здравето и на двете групи и затова няма да пропусне плажуващите протестиращи да продължат до плажа. Ситуацията е динамична и се търсят всевъзможни варианти за удовлетворяване на исканията.

 

ЮниконбгКоментари

Йода

11 юли, 2020 14:36

план за изпържване на някой че да има доволни

Отговори

Теди

11 юли, 2020 13:08

един голям цирк се разиграва а до ден два ще видите къде заболевъемоста от Ковид е най висока.Ще се използва всичко туй днес там.

Отговори