Армения отговори на азерските провокации
  • 4
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1

Армения отговори на азерските провокации

Арменската армия е предприела атака срещу  военните позиции на Азербайджан . Загинали са двама войници от азербайджанските сили, а петима са ранени, съобщиха властите в Баку, цитирани от Франс прес.

Двама азербайджански военни са убити, а петима ранени, заяви в съобщение министерството на отбраната на Азербайджан, като уточни, че сблъсъците са станали по обяд в Товузки район.

Причината за нападението е непрестанни провокации от страна на азерската държава. 

Конфликтът между Азербайджан и Армения за Нагорни Карабах започна през февруари 1988 г., когато Нагорнокарабахската автономна област обяви, че излиза от състава на Азербайджанската ССР.

По време на въоръжения конфликт през 1992-94 г. Азербайджан загуби апетите да владее чужда територия.
Коментари

Петар

13 юли, 2020 21:52

https://m.haqqin.az/oldage/183662

Отговори

Петар

13 юли, 2020 21:51

Российский военный эксперт Алексей Хлопотов: «Стрельба на границе Армении и Азербайджана, начатая накануне, – это очередная военно-политическая провокация армянской военщины, совершенная с целью привлечения внимания мировой общественности к возможности легитимизации оккупации территорий Азербайджана».

Отговори

Жиро

13 юли, 2020 15:35

А ти Турчин ли си ? Ти знаеш ли поне 1% от Арменската история ? Защо пишеш глупости бе предател . А защо не пишеш че това са територии които са били присвоени от Азерите преди години ? Защо нищо не казваш за Нахичеван? Дето избиха и изгониха Арменците от тази територия. Така че не пиши че знаеш много , защото не знаеш и нищо.

Отговори

Еди

13 юли, 2020 13:15

Петре от де я взе тази информация? Или си другаря петър .... който си нарежда думи?

Отговори

Петар

13 юли, 2020 11:43

Тази статия е пълна с глупости. Всъщност, арменската армия е нападнала военни позиции на Азербайджан по границата с Армения. Арменските въоръжени сили преминали в настъпление, подкрепяни от артилерийски обстрел. След контраатака, те отстъпили. Има много източници, отразяващи реалностите на арменско-азербайджанския конфликт. В резултат на военната агресия на Армения, не само региона Нагорни Карабах, но и 7 съседни региона на Азербайджан в момента са окупирани. Използвайки сила срещу териториалната цялост на Азербайджан, Армения разгърна войната и заема почти една пета от територията на Азербайджан, извърши етническо прочистване на превзети територии, като изгони около 1 млн. азербайджанци от домовете си.

Отговори

15 юли, 2020 19:14

Абе,тъпанаре ПЕТАР,научи се първо да си пишеш правилно иметло, а събитията, които коментираш не са за твоите умственни възможности.