СЕК изложи аргументите за "развода" с управляващата коалиция /Видео/
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

СЕК изложи аргументите за "развода" с управляващата коалиция /Видео/

Ръководството на СЕК обяви в Бургас официално, че напуска малката коалиция с ОП и голямата с ГЕРБ. Партията, която беше дълги години верен и силен партньор на НФСБ тръгва по свой път. Коалиционият договор днес бе скъсан, както и този за партийна субсидия, а ръководителите в лицето на Константин Бачийски и Георги Манев заявиха, че в последните месеци е имало много големи разминавания и дори политически предателства.

Заради това и СЕК ще търси свой път в политическото пространство. Разводът е бил неизбежен и след случилото се на парк Росенец.

Припомнено бе, че благодарение на СЕК, ДОСТ не успя да влезе в парламента през 2017 година, а ДПС получи по-нисък процент. Партията ще продължи битката за нова политическа култура в България, както и за отстояване на националните интереси и ценности, и за икономическия просперитет на нацията.

В същото време стана ясно, че ще бъде продължена и борбата да не се изгражда път и инфраструктура до сарая на Доган с обществени средства. Константин Бачийски ще настоява да бъде отворен старият път. Той е категоричен, че битката ще продължи, докато бъде защитен напълно обществения интерес.

От СЕК казаха още, че от един месец искат оставката на Емил Димитров - Ревизоро. Вклюително за казус на нос Чукалята. За това бил информиран лидерът на НФСБ Валери Симеонов, както и  другите бивши  партньори от ВМРО. Резултат обаче нямало. Причините за исканата оставка били много, включително и за насипания с чакъл и бетон плаж на нос Чукалята.

Стана ясно и това, че Министерството на туризма било квота на НФСБ. Това важи и за министъра - Николина Ангелкова. Самата тя със серия от изказвания и решения показа, че не е подготвена за този пост и не може да предложи действащи механизми за да се избегне тежката криза в сектора.

Разбра се и това, че Константин Бачийски е получавал сериозни заплаха в последните три месеца, което се е дължало на неговата попитическа и обществена дейност. Имал е и предупреждения и за арест, както и за тежки ревизии на неговия бизнес. Това обаче не е спряло неговата работа и целите, които той си е поставил остават същите. Това го мотивирало допълнително.Коментари

Томов

14 юли, 2020 14:23

Там за Отманли иска последователност и бие на тъпана

Отговори