Мечтата за възраждането на Странджа е жива! Димитър Станчев и Ралица Кунева показаха пътя /снимки/
  • 16
  • 0
  • 0
  • 2
  • 5
  • 0
  • 0
  • 0

Мечтата за възраждането на Странджа е жива! Димитър Станчев и Ралица Кунева показаха пътя /снимки/

Невиждано по мащаб събитие в сърцето на Странджа върна рязко надеждите за възраждане на живота в планината. Примерът е на родолюбивото семейство Димитър Станчев, Ралица Кунева и най- близките до сърцето и съзнанието им хора. Те бяха домакини в новооткрития си ресторант Indzhi Farm Restaurant & Winery в село Индже войвода, общ. Созопол. Той и заобикалящата среда обединяват по уникален ретро- автентичен, съвременен и модерен стил всичко онова което е добрия пример за инвестиция в бъдещето. Защото освен за заведение иде реч за развиване на селски туризъм, работни места, конгресен и екотуризъм, производство на земеделска и животинска продукция от собствени ферми, пчелини и винарни. Всичко това е факт, но ще бъде залегнато в следващи материали. Относно историческия събор на поколенията в Индже войвода край масите и на централния площад, събитието разпали същински патриотичен огън. Откъм обслужване, подготовка, много вкусно приготвена храна, напитки с уникален вкус- повече от които собствено производство, фолклорна палитра с популярни музиканти и обстановка, обединяваща малки, големи и още по- големи. Димитър Станчев и Ралица Кунева дадоха личен пример и заедно с децата си бяха близо до гостите си и лично ги обслужаваха. Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев дойде на място със семейството си и не сдържа вълнение и емоция. Легендарната певица Жечка Сланинкова, която е родом от Индже войвода, съвсем определено показа нагледно, че умее да бъде в основата да се извиват най- големите народни хорА. Добре е да се подчертае обаче, всички до един не изтърваха от поглед масите с кулинарните шедьоври по тях. А те действително бяха сготвени по учебник- собствени рецепти и традиционни такива от региона. Всеки предварително имаше право на избор откъм куверт, какво точно да включва менюто. За децата също бе помислено, а масовото им присъствие бе сърцераздирателна гледка. Празникът и събора на Индже войвода е винаги първата събота от август, но тази година заради извънредната епидемична обстановка нямаше панаир с присъщите му мероприятия в и край селото. Случилото се в Indzhi Farm Restaurant & Winery обаче замести и надгради традицията и даде реален фронт за сбъднати мети. Снимките долу са съвсем автентични и истински от снощи.

 

Юниконбг

 Коментари

Илия

2 авг, 2020 22:44

Напълни ми душата г-жа Сланинкова, много пее тая жена. Звъни тоя глас. Пак ще дойда като пее тя. Вечерта беше много стабилна, ядене бол, вкусно, музиката на супер ниво. Евала!

Отговори

Лиляна

2 авг, 2020 22:38

Изумително местенце, толкова труд и любов е инкрустиран в направата на това бижу. Като знам каква беше тази сграда. Бъдете благодловенни, от цялото си сърце и душа ви желая късмет млади хора. Децата на децата ви да поемат бизнеса ви. Крайно време е и в България биснеса да се онаследява. Дано еврофондовете наливат пари именно в такива изоставени краища на страната. Тъй като това е пограничен район, нека точно там да се дават пари и да се стимулират млади хора, като това семейство да правят бизнес. Още две такива семейства и района ще процъфти! Късмет!

Отговори

Миглена

2 авг, 2020 14:19

Наистина прекрасно си изкарахме, за всичко беше помислено, много приятна вечер. С нетърпение чакам следващото си посещение! Прекрасни мляди хора Работете и давайте личен пример.

Отговори

Мария

2 авг, 2020 11:42

Страхотна вечер! Супер организация, вкусна храна!

Отговори

Щерион К.

2 авг, 2020 10:33

Немога фа повярвам че е в Странджата

Отговори

Юли

2 авг, 2020 9:38

Митака с таблата-добре,добре

Отговори

Топузян

2 авг, 2020 9:36

Иха!Браво!!

Отговори

Ники Петров

2 авг, 2020 9:30

десертата ме грабна а Тихо бе къси панталони :-))

Отговори

Керенска

2 авг, 2020 9:26

бяхме снощи предварително скептчини но четохме тука че ще има и доволно беше

Отговори