С пита и мед посрещнаха първокласниците в Приморско
  • 6
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

С пита и мед посрещнаха първокласниците в Приморско

С кратка програма стартира новата учебна година в СУ "Никола Вапцаров" в Приморско. Празникът беше уважен от родителите и близките на учениците, които бяха изпълнили двора на училището.

Традиционно с най- голям трепет бяха изпълнени най- малките ученици, които от днес навлизат в нов етап от образованието си. Приветствие към тях отправи председателят на местния парламент Златина Тюлиева. "Най- вълнуващ е празникът за първокласниците. Те с вълнение и притеснение прекрачват прага на родното училище. На тях пожелавам незабравими дни, успешно обучение и вяра в учителите, с които ще бъдат заедно. Поставете добро начало на Вашето обучение, за да се радвате на добри плодове в края"- заяви председателят на ОбС Приморско Златина Тюлиева. Той отправи поздрав и към останалите ученици, към учителския колектив и към родителите.

С пита и мед посрещна първокласниците в класната стая класните ръководители. "Посрещаме Ви с вълнение и Ви казвам добре дошли в ОУ Никола Вапцаров. От днес Ваш верен приятел ще стане книгата, това вълшебно прозорче към пътя на знанието. Първите букви, които ще изпишете в тетрадките си, първите думи, които ще научите в букварчето, са първата крачка към светлината, която струи и Ви мами от това прозорче. Уверени сме, че Вие упорито ще следвате този път, за да придобиете много нови знания. От сърце Ви желаем успех и здраве, честит първи учебен ден"- с тези думи бяха привестствани от директора на училището Мариана Казларова.

Конкретно послание на 15- ти към всички отправи по- рано кметът д-р Димитър Германов:

Скъпи ученици,
Уважаеми учители,
Уважаеми родители,
Поздравявам Ви сърдечно по повод първия учебен ден. Днес е празникът, който отбелязваме с радост и надежда.
На учителите и родителите пожелавам вдъхновение, сила, търпение и много поводи за гордост! Благодаря Ви за усилията, които непрестанно полагате! През последните нелеки месеци доказахте, че с общи усилия и екипна работа, всички трудности могат да бъдат преодолени.
Скъпи ученици, стъпките по пътя на знанието са бавни и трудни, но винаги носят видим и траен резултат. Пожелавам Ви нестихващо любопитство към новото и познанието!
Бъдете здрави и ученолюбиви!
Честит празник на всички и на добър час!

 

 

ЮниконбгКоментари