Тракийският лидер Стефан Колев увековечи великата Магда Пушкарова /снимки и видео/
  • 10
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1

Тракийският лидер Стефан Колев увековечи великата Магда Пушкарова /снимки и видео/

Има хора на които им се отдава да създават нужната организация за запомняши се събития. Събития, които провокират широк интерес да бъдат проследен на живо и после остават трайно в съзнанието на човека. Един от примерите за такъв човек е бургаския бизнесмен Стефан Колев. Който е присъствал на организирани от него мото събори, шампионати по ушу, тракийски сборове, откриване на финансирани от него черкви, откриване на строителни обекти реализирани от него и екипа му, знае за каква атмосфера иде реч.

Тази вечер в Летния театър той е движеща сила на друго събитие. Което на пръв поглед обхваща тесен "таргет", но с разгласа и убеждения- лично негови и на хора около него, че трябва да помним и тачим легендите си, спектакълът е факт. Той е в памет на народната певица и педагог Магда Пушкарова- Чародейката и нейната 100- годишнина от рождението й. Много участници вече усеща и вижда публиката. Сред тях е популярната и чаровна  Ирена Станкова, която ще пее в памет на Пушкарова. Тя е един от гвоздеите в концерт - спектакъла "Чародейката". Станкова е една от малкото щастливки, които са имали лични срещи с голямата народна певица. Тя е била едва на 8 години, когато изпълнява емблематичната за Магда Пушкарова песен "Що не ме ожениш мале" и печели конкурса в Малко Търново. А след края на конкурса Магда Пушкарова се обръща към родителите на Ирена Станкова и я нарича Магда Пушкарова- младша. Така тя е посочва за своя наследница в народната музика. Песните на оригиналната Пушкарова вече звучат в бургаския Летен театър. А в концерта участват Лазар Налбантов, Росица Станкова, Петя Панева, оркестър "Жарава", музикантите Петко Янгьозов, Динко Палазов, Красимир Петков, Желязко Ангелов, Николай Чапкънов. Автор на сценария и водещ е актьорът Валели Елечов. Концертът се организира от тракийско дружество "Странджа" с председател Стефан Колев. Община Бургас е съорганизатор.

На заглавната снимка Стефан Колев подарява плакет "100 години Магда Пушкарова" на Илиян Янчев,кмет на община Малко Търново.Коментари