VIVACOM брани ревниво 5G мрежата си
  • 3
  • 0
  • 2
  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • 38

VIVACOM брани ревниво 5G мрежата си

„Страхове относно мобилните мрежи винаги е имало. В момента те са по-масови, защото има значително повече канали, по които се разпространяват. Те обаче са абсолютно неоснователни”. Това заяви Радослав Златков - главен технически директор на телекомуникационна компания. Не е тайна, че това е VIVACOM, която анонсира вече, че залага и на 5G.

„Честотите, които се използват в Европа и в България са същите, които използваме и за предишните технологии. Точно по този начин стартирахме и 5G мрежата”, каза още той в студиото на „Здравей, България”.

И допълни: „Честотите, които ще се използват за развитие на 5G в бъдеще са същите, които преди са се използвали както за ефирна телевизия, така и за Wi Fi рутерите вкъщи. Нашите тела са подложени на подобни излъчвания от години наред”.

По думите му изискванията за поставяне на антени са много сериозни и се спазват. „Правилата в България са едни от най-строгите в Европа. Преди пускането на станция в експлоатация и по време на работата й се правят непрекъснато замервания от контролните органи”, посочи той.

Общественото мнение обаче за отражението върху здравето на хората, начина и местата където се разполагат съоръженията на мобилните оператори в населените места и последващия контрол, е разделено, че дори и доста негативно настроено. Надделява мнението, че трябва информационна кампания и доста убеждения. В най- близкия до България мегаполис например- Истанбул, всички излъчватели са разположени на строго определени места по периферията. А не над блокове и край жилищни блокове, учебни и лечебни заведения, каквато практика има у нас.

 

Юниконбг

 

Коментари

Иван Иванов

24 Sep, 2020 9:28

Само забрави да поясни, че гъстотата на антените е увеличена няколко пъти, което увеличава няколко пъти и самото облъчване. Като е безопасно да сложи антена срещу дома в, който живее.

Отговори

Иванова

23 Sep, 2020 19:57

Да си сложи антена в жилището, където живее!

Отговори

Алчни дъртаци

23 Sep, 2020 17:41

Това, че някои от честотите са същите и са били ползвани от години - не значи че телата ни са ОК с това. Много хора имат проблеми, някои вече ги няма! Да отиде тй да поживее близо до антена!

Отговори

Бойкот на всеки оператор с 5 г

23 Sep, 2020 15:17

Aaa, eгати лнаглата лъжа за малоумници! Този бастун наистина ли смята, че ей така ще му мине лъжливото твърдение, че 5 гигахерца от рутера е = на 5G. Само цифрата 5 е общото. Нагъл, по- нагъл, най- нагъл. Нека да посочи колко голям е общественият интерес и кой потребител изрично е заявил, че иска да му се усигури 5G. Няма такива, ако има ще с 5-6 компании с по 20 служителя. Истината е че няма абсолютно никакво потребителско търсене към 5G свързаността- налага се с диктат това нещо!!!

Отговори