Преднамерен или напротив бе гафът на Захариева, в залпа срещу Северна Македония?
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Преднамерен или напротив бе гафът на Захариева, в залпа срещу Северна Македония?

Външният министър Екатерина Захариева скандализира маса народ, след като се появи на брифинг с изображение на обърнат български флаг на маската й. Обърнатият обратно трикольор се тълкува като знак за война. Гафът със знамето се случи по време на пресконференцията на страната ни за присъединяването на Северна Македония към ЕС. Преднамерено или непреднамерено е това?

Гафът на дипломат номер 1 беше остро разкритикуван в социалните мрежи, а някои дори поискаха оставката на външния министър. 

По време на брифинга Захариева подчерта, че страната е отворена за преговори и намиране на решения, но компромиси са нужни от двете страни. Тя е припомнила на днешния съвет как по време на българското председателство страната е положила огромни усилия да върне на дневен ред темата "Разширяване на ЕС".

Безспорен факт е иначе, че провокациите и инатът спрямо България от страна на Северна Македония по някои точки, се оказват препъни камък за членството в ЕС. И този път има неотстъпчива българска позиция, за разлика например от "зеления семафор" за влизането в НАТО неотдавна. Не е лошо най- накрая да се проумее, че България е най- естественият съюзник на Северна Македония. Но както в семейния брак, любовта не трябва да се доказва само на думи, ами и на дела. Защото в един момент да не стане така, че Северна Македония от кандидат- член на ЕС, се превърне в...провинция на "Велика Албания". Бленуван проект на едни други нейни съседи.

 

 

ЮниконбгКоментари

Живо

18 ное, 2020 2:10

не пиши тъпотии а чети каква провинция бихте станали

Отговори

Дарко П.

17 ное, 2020 23:56

Брате булгари кога вий ке се класирате за футбол европейско тогава нас спирайте за Евросаюз!

Отговори

18 ное, 2020 12:42

Брате, Дарко повечето българи се радваме, че РСМ се класира за европейското по футбол защото ще има за какво да го гледаме европейското и за кой да браниме.! Поздравления! Нали знаеш, че брат брата не рани, но тежко му който го нема!