Тези продукти подсилват имунитета и белите дробове
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Тези продукти подсилват имунитета и белите дробове

Основен фокус на епидемията от коронавирус, в която се намираме всички ние, е белият дроб. В тази връзка предлагам няколко начина как да подкрепите белия си дроб. Това е особено важно за хората с хронични белодробни проблеми, за тези, прекарали наскоро заболяване, за пушачите и пр.

Мнозина знаят любимата ми рецепта – черна ряпа с мед (захар).

Според мен това е един от най-добрите варианти на сироп за кашлица.

Джинджифилът е с доказано антимикробно и противовъзпалително действие. Той спомага за отстраняването на слуз от белите дробове и извеждането на токсините от дихателната система. Смесват се мед, настърган джинджифил и 2-3 лимона в буркан. Дори да е захаросан медът се втечнява. Държи се в хладилник и се приема по 1-2 с.л. сутрин на гладно. Като профилактика.

Лукът се справя отлично с респираторните проблеми, използва се при кашлица има отхрчващо действие. Най-често се комбинира с мед. А изключително полезен е печеният лук точно в този период на годината.

Куркумата е една от най-мощните лечебни подправки в света. Има противовъзпалително и регенериращо действие и съдържа омега-3 мастни киселини, витамини и минерали. Доказано силен антиоксидант, който отстранява вируси и бактерии. Добавя се към храната, най-лесно. Ако искате да я вземате като добавка, необходимо е да се приема с мазнина, така тя се усвоява и работи. Внимателно се прилага при хора приемащи антикоагуланти!

Чай от мащерка, липа, котешка стъпка, градински чай, медуница, живовлек и др., приеман ежедневно, също може да подкрепи белия дроб.

Дишането в различните му варианти – коремно, дълбоко, със смяна на ноздрите и други варианти за няколко минути няколко път дневно.

Могат да се правят инхалации с ароматни масла тамян, мента, евкалипт или билки. (С повишено внимания при алергии!)

Високата температура и висока влажност убиват SARS-Cov-2. При температура над 56 градуса и висока влажност умира за 15 минути.Коментари