Спасен човешки живот след дружен повик
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Спасен човешки живот след дружен повик

Публикацията в uniconbg.com озаглавена: "Сърцераздирателна трагедия! Бургазлия гние в собствените си екскременти" срещна широк обществен отзвук и е последвала светкавична реакция от Спешна помощ. Безпомощният Сталю Грозев от квартал "Ветрен" е бил на навестен от медици и е бил отведен мигновено в болницата. Това реално е животоспасяваща акция понеже 50- ет годишния бургазлия бе с тежка форма на гангрена. Некрозата и последвалото разлагане на телесна тъкан бе поразила и двата му крака и бе тръгнала нагоре към стомаха и белия му дроб. Екипът ни разполага с реални снимки, но умишлено ще ги спестим. В лечебното заведение- след направени снимки, изследвания и приложено медикаментозно и венозно лечение, животът на господина- с нещастната съдба е бил спасен. Ампутиран му е обаче единия крайник и докато се възстанови след операцията, ще остане под медицински грижи в УМБАЛ Бургас. Паралелно ще се търсят начини да иде в специализирано заведение. Понеже ако бъде върнат обратно в семейната му къща във Ветрен, то това ще е равносилно на бавна и мъчителна смърт. Той не е женен, няма деца, а останалите му роднини са го загърбили тогава, когато той има най- много нужда от тях. Преживява на подаяния. Социална пенсия за разлика от фалшивите инвалиди не взима.

Припомняме част от биографията му. Има стаж в местната земеделска кооперация. Репутацията му е на работлив и доблестен човек. Дотолкова е бил влюбен в работата си като труженик в селското стопанство, че личния му живот е останал на заден план. Преди време, грижи за него е полагала е сестра му но щом започват здравословните недъзи, тя го изоставя по неизвестни причини.

Как ние разбрахме за Сталю? Чрез съкварталеца му Митко Томов. Преди денонощие- навръх празника на Ветрен, той решава да му занесе топъл курбан. Щом пристъпва прага на къщата обаче, буквално се строполява на земята от отблъскваща миризма. Нечистотията е била навсякъде, а сред нея безпомощния и разсъблечен Грозев гаснел в собствените си екскременти. Тогава бат Митко ни каза: "Не бях идвал от известно време. Ситуацията е станала ужасна. Животно да беше, нямаше да издържи толкова време. Ако можете приятели, дайте разгласа".

Към този момент след общи усилия, можем да се поздравим с животоспасяваща съвместна акция. Следва да разберем обаче ще бъде ли захвърлен на улицата Сталю или ще бъде далеч по- справедлива съдбата му оттук нататък.Коментари