"Моят град, моят квартал, моята улица" върви с пълна сила в Бургас /снимки/
  • 4
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1

"Моят град, моят квартал, моята улица" върви с пълна сила в Бургас /снимки/

Ударно тече  изпълнението на втори проект по новата общинска програма "Моят град, моят квартал, моята улица".На снимките виждате цялостното обновяване на пространството около  блок 9 в к-с "Братя Миладинови" .Там се изгражда паркинг  по изрично искане на неговите жители. Впоследствие   ще се изградят подходи към входовете, ще се реализира озеленяване.

Обектът се намира в широкия център на Бургас. В непосредствена близост има две детски градини,детска ясла,Регионалната структура на образование,НАЦИОНАЛНО УЧИЛИЩЕ ЗА МУЗИКАЛНО И СЦЕНИЧНО ИЗКУСТВО "ПРОФ. ПАНЧО ВЛАДИГЕРОВ" ГР.БУРГАС и други.

Програма за благоустрояване на вътрешноквартални пространства "Моят град, моят квартал, моята улица" e инициатива на кмета Димитър Николов, която толерира активните и задружни бургазлии. Където съседите са най-единни, промяната идва по-бързо. Подробна информация за нея можете да откриете тук: https://www.burgas.bg/bg/info/index/1517.

С тази програма Община Бургас дава възможност на хората от един голям жилищен блок да обсъдят предварително от какво имат най-голяма нужда - детски кът, зона за спорт, повече паркоместа, зона за отдих с повече зеленина, нещо друго. После да попълнят и подадат заявление за благоустрояване на прилежащото към сградата пространство, с което да покажат, че гледат в една посока.

Допустими за финансиране по програмата са цели сгради (блокове) в режим на етажна собственост, построени върху терени, които са общинска собственост, предназначени за жилищно строителство. Заявлението за кандидатстване се подава от органите на управление в етажната собственост, представляващи Сдружение на собствениците или Общото събрание, надлежно регистрирани в общинска администрация.

Инициативата има за цел да направи средата на обитаване в комплексите и кварталите по-привлекателна, по-социална, по-безопасна. Успешно реализираната в Бургас програма за саниране показа, че когато има обща идея за подобряване условията на живот, съседите могат да се сдружават и да работят в екип.

"Моят град, моят квартал, моята улица" функционира на конкурентен принцип, толерирайки по-активните и задружни собственици в многофамилни жилищни сгради. При одобрен проект, примерно през настоящата 2020 г., за чието изпълнение финансовият ресурс не стигне, не е нужно да кандидатствате отново, а оставате записани за следваща възможност.

 Коментари