Английската гимназия в Бургас поде открояващa се инициатива
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0

Английската гимназия в Бургас поде открояващa се инициатива

С конкурс за написване на химн започват инициативите, с които бургаската Английската езикова гимназия (АЕГ) „Гео Милев“ ще отбележи своя половин век.

От днес се приемат предложения за текст, който да стане неизменна част от всяка тържествена инициатива на английската гимназия. Творбите се приемат на email: [email protected], а срокът за изпращане е 15 март.

В конкурса участие могат да вземат всички желаещи да изявят таланта си, вдъхновени от каузата АЕГ „Гео Милев“- настоящи и бивши възпитаници на гимназията, граждани и творци на всяка възраст, съобщават от ръководството, цитирани от "Фокус".

Изискванията са текстът да бъде на български език, а припевът- на английски и да е съобразен с мелодията, която ще намерите ТУК.

"От днес стартира и конкурсът „Моето училище- моят свят“. Той ще се проведе в два раздела- литература и изобразително изкуство, всеки от които има подраздели- поезия (стихотворение, поема) или проза (есе, разказ, фейлетон) и живопис и графика или дигитална рисунка. В конкурса могат да участват ученици от V до XII клас от цяла България, като във всеки от разделите надпреварата ще се състои в три възрастови групи : V – VІІ клас, VІІІ – X клас, XІ – XІІ клас", поясняват от гимназията.

Срокът за предаване на творбите отново е 15 март, а победителите ще бъдат обявени до 31 март. Те ще получат грамоти и награди.

„Училището е цял един свят за всяко дете и всеки юноша, затова сме избрали темата на конкурса по литература и изобразително изкуство да бъде „Моето училище- моят свят“. В училище децата не само учат и творят, но и общуват и създават приятелства, откриват тайните на човешките взаимоотношения и се самооткриват в него. Участниците в конкурса имат възможност да разкрият своя свят- реален или въображаем, да го въплатят в думи, линии и багри и да споделят своите емоции и преживявания“ споделят организаторите.

Пълният регламент и изискванията за участие в конкурса „Моето училище- моят свят“ ще намерите на страницата на АЕГ „Гео Милев“- Бургас -тук.

 Коментари