Острие на БСП направи скандално разкритие в НС
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Острие на БСП направи скандално разкритие в НС

БСП поиска премиерът Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова да се явят в парламента и да дадат обяснение за момчето, което загина след токов удар в София.

"Става дума да намерим и да потърсим отговорност от хората, които са виновни за смъртта на едно българско дете. Тъй като се появиха информации, че този оголен кабел е захранвал павилион на общински съветник от ГЕРБ, трябва да дойде тук Бойко Борисов в качеството си на премиер и бивш столичен кмет и лидер на ГЕРБ, както и Йорданка Фандъкова в качеството й на кмет и заместник-председател на ГЕРБ", заяви младият депутат от БСП Иван Ченчев /на снимката/. Колегата му Георги Свиленски настоя, че Борисов и Фандъкова трябва да отговорят на въпроса кой разреши да има павилиони в София с незаконен ток.

"Борисов беше две години кмет на Столична община, след това Фандъкова застана на този пост 12 години. Хората се интересуват чия собственост са тези павилиони, а сега всички българи могат да си помислят защо Караянчева крие собствениците на тези павилиони", обвини той.

"Всички сме свидетели как и какво се получава до момента - нищо. Няма нито една институция, която да даде някакъв отговор на това безумие, бих казал", каза още острието на БСП- депутатът Ченчев.

Нека не правим евтин пиар от една детска смърт, отгвори председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Нека да изкажем съболезнования на семейството, каза Караянчева и призова да се оставят компетентните органи да си свършат работата. "Ясно е, че влязохме в предизборна кампания", заключи Караянчева.

Отново почвате с примитивизма в политиката, взе думата Вежди Рашидов от ГЕРБ. “Това е вече извращение, което се прави в тази зала. Правите политика от тази трибуна от смъртта на едно момче. Това ли ви е политиката - смъртта на едно детенце", каза още Рашидов.

“Сигурността на гражданите, на средата, която ни заобикаля, е изцяло политически въпрос и точно защото е политически въпрос, искаме да дойде най-големия и виден политик от ГЕРБ. Иначе щяхме да ви накараме, ако не го приемаме за политически и криминален, да поканите тук Мата Хари", отговори му заместник-председателят на БСП в парламента Христо Проданов.

Колегата му Иван Иванов поиска да се гласува предложението на БСП за изслушване на Борисов и Фандъкова за загиналото момче, “за да се види кой ги крие”. Според него този оголен кабел, който всъщност е озъбеното лице на управлението.

В крайна сметка парламентът отхвърли предложението с 72 гласа "за", "против"- 100 и "въздържали се" - 8. От БСП поискаха прегласуване, но предложението им за изслушване бе отхвърлено отново.

Престанете да бавите работата на Народното събрание, призова Караянчева.Коментари

Реалиста

19 фев, 2021 10:45

И това острие е тъпичко.Да се съберат с острието на ГЕРБ и да се наточат.

Отговори