PCR тестовете за български туристи  в Турция  ще бъдат безплатни ?
  • 76
  • 3
  • 0
  • 1
  • 6
  • 0
  • 1
  • 1

PCR тестовете за български туристи в Турция ще бъдат безплатни ?

Турция да финансира PCR-тестовете на българските туристи, които посещават Одрин, за да пазаруват, предлага депутатът от Одрин Окан Гайтанджъоглу от основната опозиционна Народнорепубликанска партия /НРП/. 

В изложеното писмено предложение депутатът посочва, че българските граждани, които масово идват на пазар в Одрин, са допринесли в много голяма степен за развитието на търговията и икономиката на областта.

"Заради въведеното преди месец изискване от турските власти влизащите в страната туристи да представят негативен тест срещу COVID-19, българските граждани престанаха да идват в Одрин, защото тестът от 100 български лева оскъпява пътуването. Фактически търговията в Одринска област замря, търговците останаха без клиентела", обясни той.

За да се съживи търговията в Одринско, той предлага тестовете да бъдат безплатни за българските посетители.

"Нашето предложение е официалните турски институции да се договорят с определени болници в България, където да се правят безплатни тестове за туристите, които желаят да посетят Одрин. Когато тестовете са повече, те ще бъдат и по-евтини. Турското министерство на туризма и културата спокойно може да обезпечи организацията и финансирането на една такава инициатива. Така ще идват повече туристи, ще пазаруват повече хора, от това ще печелят одринските търговци, ще спасим търговията и икономиката в нашия район, които преживяват трудности в условията на епидемията", посочва той.Одринският депутат припомня, че турското министерство на туризма и културата оказва финансова подкрепа за посещенията на туристи от чужбина и осигурява преференции за пътуванията, курортите и пр.Коментари

Кьосев

21 фев, 2021 21:15

Теста изисква 24 часа за да стане! Барба Ганьо не дава винаги пари за хотел!... Освен ако не плащат и хотела!)

Отговори

Васил донков

20 фев, 2021 10:52

Браво на държава им.

Отговори

Тонита

19 фев, 2021 20:27

Крайно време е!

Отговори

Митко Иванов

19 фев, 2021 8:41

Браво ! Ето това е държавник !

Отговори