Смуглав общински съветник от Шумен скандализира България /снимки/
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Смуглав общински съветник от Шумен скандализира България /снимки/

Асен Мартинов Асенов от Шумен е на 31 години, изявен ромски лидер е, и е сочен за един от властелините на местната ромска махала. Турчее се и изглежда се е харесал на който трябва и е горд общински съветник от ДПС. В качеството си на обществена фигура обаче, смуглият не престава да скандализира с поведението и демонстрациите си в публичното пространство. В това число и виртуалното. Като се влезе в профила му в социалнта мрежа може да се видят неразбираеми арабски надписи. Изглежда призовава за нещо чрез тях. Санкция от партийните му ръководители обаче няма или поне не е известна такава. Целта явно е да се "втвърдява" електората. Наши читатели припомнят част от "делата" му от близкото минало, част от които ще видим малко по- надолу. Но последното с което Асенов иска да влезе под светлините на прожекторите е неприязънта си към вицепремиера Валери Симеонов и респективно към действащото правителство на България. До редакцията писаха язвително настроени читатели.

В опита си да се хареса здравата на партийните ръководители навярно, Асенов е нахлузил тениска на която пише: "Не искам расисти в правителството. Махнете Валери!". Известно е, че ДПС призоваха за същото неотдавна, но в премерен и донякъде интелигентно- делови тон, до колкото е възможно. Асенов се изживява на съдник и го прави с охота. Но човек като се зарови в праха на близкото минало, излизат малко позабравени негови деяния. Той бе например основен свидетел по скандалното дело за братя Юзеирови, които направиха опит да създадат нова етническа партия. Във фокуса е бил и на разследване за усвоени по мистериозен начин пари за интеграция и социализиране на ромската общност. Той е в центъра на събитията като здравен медиатор. Открехваме леко завесата, а на сцената не щеш ли, може да се види Асенов- образно. В следващите редове е неизменен участник.

В близкото минало, соросовата фондация „Отворено общество“ започва усилено да налива финансови средства в различни ромски неправителствени организации. Обединителното звено между всички тях е новата професия „здравен медиатор“, създадена с подкрепата на внедрените в България фондации и институти на Джордж Сорос, а малко по- късно и на „Америка за България“. Без излишен шум в медиите, през 2003 година вече е създадена и национална мрежа на здравните медиатори, чиято цел е да обхване цялата страна. Тоест, циганските махали, т. е разбирайте и Асен Асенов от Шумен.

Защото основна роля на обучените „професионалисти“ е „да бъдат мост между ромския етнос и здравните институции“. Поне такава е мантрата, която повтарят новите медиатори, така е записано и в официалния им сайт. В превод това означава, че вече повече от десетилетие подготвени мисионери обясняват на ромите как да се възползват от безплатни медицински услуги, без да плащат здравни осигуровки. Като викат на адрес доктори с линейки, защото спешната помощ в България е безплатна. И да изискват качествено обслужване, което по конституция им се полага. И да протестират, ако не им се даде. Пълни права без грам задължения...

Изводите ги оставяме на Вас и всичко това ще продължава да е така, докато има общесвена търпимост към лица, които стават и лягат с мисълта да скандализират собствената си Роднина в която е кристално ясно, кои са болшинството и кои са малцинството. От партията на Валери Симеонов в Шумен също припомнят това и призовават провокаторите българофоби, да попаднат под ударите на закона дори.

Г. ГеоргиевКоментари