Предизборен трус сред ловците и рибарите
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • 1
  • 5

Предизборен трус сред ловците и рибарите

С изумление научих, че на 19.02.2021 г., председателят на НЛРС-СЛРБ Васил Василев /на снимката/ е подписал меморандум за сътрудничество с политическа партия БСП, само месец преди предстоящите парламентарни избори.

НЛРС-СЛРБ би трябвало да е независима, надпартийна организация. Нейната членска маса обхваща целия спектър на политиката в страната, както и целия пъстър етнически състав на населението. Обвързването само с една партия, която и да е тя, би поставило след изборите организацията в неблагоприятната ситуация, да разчита на сътрудничеството само на малка част от народните избранници и би блокирало потенциалните възможности за постигане на целите на организацията и защитата на интересите на българските ловци в следващия парламент.

Ние уважаваме БСП и всички останали партии, които ще спечелят доверието на избирателите и ще бъдат представени в следващия парламент. Нормална практика е след изборите и започване на работа на новото Народно събрание, да работим с всички парламентарно представени партии за важни приоритети, като утвърждаване на единна ловно-рибарска организация, удължаване сроковете на ловуване на водоплаващ дивеч, промяна на законодателството, свързана със защитата на дивеча и местообитанията му и други.

Във връзка с подписания меморандиум, естествено възникват въпросите:

1. Има ли решение на УС или друг орган на организацията за подписване на меморандум за сътрудничество с БСП?

2. Как точно НЛРС-СЛРБ ще сътрудничи на БСП преди изборите?

При всички случаи НЛРС-СЛРБ трябва да остане независима и надпартийна. Политическите партии трябва да ни сътрудничат за важните въпроси свързани с природата, лова и опазването на дивеча, но ние трябва да сме обвързани и да служим само и единствено на българските ловци, българската природа и на нашата родина България.

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС НА СЛРД „СОКОЛ 1884“

ДИМИТЪР ЙОРДАНОВКоментари

Тодор милков

22 фев, 2021 13:09

Много правилно формулирано.На лов и в гората не трябва да има политически пристрастия, там всички сме равни.

Отговори