ИЗЧИСЛИ ТВОЯТ ИНДЕКС НА ТЕЛЕСНА МАСА
  • 2
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0

ИЗЧИСЛИ ТВОЯТ ИНДЕКС НА ТЕЛЕСНА МАСА

                                                                                                                         

За целта ще изчислим няколко показателя като BMI /индекс на телесно тегло/, Процент на телесна мазнина, Идеално тегло, Съотношение талия/височина и Рестинг метаболизъм. Тези показатели ще ни дадат доста ясна представа дали имате проблем с килограмите и до каква степен. Моля въведете необходимите за изчисленията данни във формата по-долу с точност до 0.5 сантиметра/килограма /например тегло - 70.5 кг. или талия - 80.5 см./:

                                                                        

                                                            

Чудили ли сте се някога защо слабият ви като клечка приятел може да яде сладолед, пържени картофки и банички, без да качва нито грам, докато вие, като че ли пълнеете дори само гледайки тези храни. Възможно ли е причината да е във вашия метаболизъм, който работи на ниски обороти или почти е спрял.

 

Ще използваме аналогията със запален огън, за да се опитаме да ви обясним как работи метаболизма. Опитайте да си го представите като запален огън, а храната, която консумираме, като цепениците, които го поддържат да гори. Ако огънят е голям и силен, без проблем ще погълне допълнителните дърва, които прибавяте. За да продължава обаче, нашия огън да гори трябва непрекъснато да бъде захранван с дървен материал, в противен случай ще се превърне в жарава. Метаболизмът ви работи по същия начин: ако му подавате вярната храна в подходящи порции и интервали, той ще функционира ефикасно. Тогава ще изгаряте лесно всичко, което консумирате, превръщайки го изцяло в енергия. Ако огънят започне да загасва и гори слабо, прибавянето на нови големи цепеници няма да му помогне, за да се разпали отново. Напротив това може съвсем да го задуши и загаси. Така стоят нещата и с твърде бавния ви метаболизъм - той просто не може да изгори калориите, които му подавате и храната, вместо да се превърне в енергия, се натрупва под формата на мастна тъкан

Коментари

Tedi BG

21 Aug, 2019 8:50

Ръст:150 cm Тегло:52 кг

Отговори