Технологичен юмрук за учениците в Приморско /снимки/
  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0

Технологичен юмрук за учениците в Приморско /снимки/

Учениците от СУ Н. Вапцаров- Приморско вече разполагат с нов мултимедиен компютърен кабинет с оборудване на компания с висок обществен престиж и лидерски позиции в областта на информационните и комуникационните технологии.
Това е перфектното съвременно решение за достъп до информационните технологии с възможно най- разумни инвестиции. Новото оборудване осигурява персонализирано, ориентирано към учениците обучение, а и най- доброто в своя клас решение за учителите по информационни технологии. Един персонален компютър централно извършва цялата обработка на данните и обслужва няколко потребители, които в реално време използват ресурсите му. Това решение позволява умножаване на работните места за ученици без инвестиране на допълнителни средства, като същевременно намалява чувствително и разходите за експлоатацията на устройствата. Повече подробности от постигнатото и реализацията като цяло- от директора на учебното заведение Мариана Казларова:
Днес в нашето училище бе открит нов компютърен кабинет, отговарящ на всички технологични изисквания за работа с ИКТ. Предназначен е предимно за учениците от начален етап, изучаващи предмета Компютърно моделиране, които правят своите първи стъпки в програмирането още от 1. клас. Децата показаха нагледно наученото от началото на учебната година и с ентусиазъм демонстрираха опит при работата си с програмируемите роботизирани играчки Bee-bot. А на интерактивния дисплей дори “изпитаха” гостите на събитието за дигиталните им умения.
Финансирането на кабинета е 50% от проектна дейност по оперативни програми на ЕС и 50% общински средства.
Пандемията леко осуети плановете ни, но не ни попречи да завършим започнатото.
Благодаря на Община Приморско, в лицето на кмета Димитър Германов за подкрепата и съдействието за всяко мое начинание в областта на образованието, на Мария Кръстева, която внесе цветен уют с тематичния декор на стените на кабинета, на Диян Аларлиев за перфектно свършената работа по полагането на физическите средства за връзка и интернет свързаността, на СКАТ за предоставения безвъзмездно Интернет, на Кирчо Танев за довършителните дейности по окомплектоване на КС! ❤️
На всички ученици желая с ентусиазъм да посещават часовете по Компютърно моделиране и Информационни технологии, защото в това е бъдещето. Надявам се чрез ролеви игри да овладеят техниките на програмирането още от малки!
Колегите, преподаватели по други учебни дисциплини, желаещи да прилагат в часовете си иновативни техники на преподаване са добре дошли!
Успех и ползотворност на колегите по ИТ, които ще работят в кабинета!
Бъдете здрави!

 

С уважение,
Мариана Казларова
Директор

 Коментари

Dodo

25 фев, 2021 9:25

Samo tai i metaforata gore e OK

Отговори