Спортът в Сливенско има нужда от възход, а Пламен Крумов знае как
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Спортът в Сливенско има нужда от възход, а Пламен Крумов знае как

Във време на потискаща пандемия, спортът съвсем определено е панацея за малки, големи и още по- големи наши сънародници. Особено ако е поднесен дозирано за всяка една възраст, той е на първо място здраве. Спортно- материалната база е важна, важно е самите спортни водачи да бъдат мотивирани да работят. А спортуващите- на аматьорско и професонално ниво, да изпитват преди всичко удоволствие. Ами развиване на спортен туризъм? Да, той неминуемо пък би дал нужният икономически тласък за всеки регион. Потенциал съвсем определено в Сливенско, има. За всичко описано по- горе. Иска обаче стратегия, шахматна концепция, борбеност и непримиримост, любов към родното. За всичко това в комплексен план отговаря предприемачът и спортен ръководител Пламен Крумов. Порасналото момче, което с гордо вдигната глава се е устремило към НС. С отбора на ГЕРБ/СДС, четвърти поред в листата. Не защото това е детската му мечта, а защото ще има лостове да промени реални неща. Така, че да го усети обикновеният човек. При това не само в Сливен, ами и в останалите четири общини- Котел, Нова Загора и Твърдица.

Днес спортният министър Красен Кралев бе в Сливен и бяха поети конкретни ангажименти. Двамата обаче се видяха и обсъдиха истинските проблеми за разрешаване, два дена по- рано в София. Крумов загърби личните и професионалните си ангажименти и отиде директно в София. За да защити исканията си, да лобира за родния край, да получи гаранции. Това което може предварително да се изведе в аванс и е сигурно, днес бе изговорено в градът на 100- те войводи.

960-600-krasen-kralev-sliven

В Сливен с близо 1,8 млн. лв. ще бъдат изградени два физкултурни салона- в Профилираната природо- математическа гимназия "Добри Чинтулов" и Профилираната гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов". 1500 са учениците в двете гимназии. Те ще могат да използват нови и модерни съоръжения за спорт. В Сливен предстои обновяване на инфраструктурата на Военния стадион и Колодрума.

Обсъдена бе и възможността за изграждането на многофункционална спортна зала в града и футболен терен, който да бъде използван от спортните клубове. И двете съоръжения предлагат различни възможности за експлоатация. Теренът на Колодрума, освен като спортен обект, може да се използва и за лятна сцена за провеждането на различни мероприятия. Военният стадион може да бъде многофункционален, заради голямата площ на терена. В Сливен с финансиране от Министерски съвет беше извършен ремонт на зала "Асеновец" на стойност 1,3 млн. лв. Министърът на младежта и спорта допълни, че през 2016 г. Министерството на младежта и спорта е осигурило 575 541 лв. за изграждане на зала за борба, а през 2015 г. са отпуснати 93 633 лв. за изграждане на отоплителна инсталация на закритата лекоатлетическа писта. Кралев обяви, че инвестициите в спортна инфраструктура ще продължат със същите темпове.

В присъствието на Крумов и представители на спортната общественост, спортният министър пое ангажимент към боксов клуб "Сливен" да бъде закупено тренировъчно оборудване за залата, в която се подготвят състезателите. Стана ясно също, че ще има подкрепа за провеждането на емблематичното за региона Рали "Сливен", за което представителите на АСК "Скорпион" благодариха.

Кралев поясни, че реформата в спортните училища е наложителна, включително в сливенското учебно заведение "Димитър Рохов". Тя включва повишаване квалификацията на треньорите и да бъде регламентиран техният статут, както и да се направи широко внедряване на научно- приложната дейност в спорта за високи постижения.

Конкретно за сърцатия Пламен Крумов, който знае 2 и 200. Открояващото се при него е, че е събирателен образ за личностен и наказателен вот. Какво е наказателен, специално? Решил си да упражниш правото си на вот, но надделява желанието да гласуваш против някой или някои като се довериш на конкретна персона. Крумов отговаря на тази характеристика, защото е нестандартен, неопетнен и можещ.

 

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

ЮниконбгКоментари

Rali

8 мар, 2021 2:06

Majesvo se iska za rabota i da se nameri variant za Formula pistata da se prerodi,Karandila i Daulite sashti

Отговори

Свой

8 мар, 2021 2:03

Пламене-в Котел сме под ромско иго

Отговори