Димитър Найденов подтиква плажът на "Чукалята" да се официализира
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Димитър Найденов подтиква плажът на "Чукалята" да се официализира

Както е известно, плажът на "Росенец" край Бургас трябва незабавно да бъде нанесен в кадастралните карти именно като плаж, независимо дали текат дела по същество. Това постанови Върховният административен съд.

Заповедта е на началника на Служба “Геодезия, картография и кадастър” (СГКК) и според нея ивицата на Росенец- на нос "Чукалята", която досега се водеше земеделска земя, следва да бъде обозначена като “крайбрежна плажна ивица” с трайно предназначение на територията като “защитена”. Общинският съветник и кандидат за народен представител от ДБ в Бургаско Димитър Найденов настоява същият този началник на СГКК- БУРГАС да си влезе в ролята. И да официализира "многострадалният" плаж на нос Чукалята. Който назад в годините е начална или крайна точка за плувен маратон до/от остров Света Анастасия /Болшевик- тогава/. Официалният документ входиран от Найденов с настояването за нанасяне на плажа върху специализираната карта, може да се види най- долу. Случи ли се това, трябва да има и осигурен път дотам, посредством който, достъпът до ивицата става задължителен.

Темата за плажа, който не фигурира като такъв “на хартия” и до който по принцип е отрязан достъпът за гражданите, привлече медийното и обществено внимание след акцията на Христо Иванов на Росенец през юли 2020 г. Преди и след десанта на Росенец общинският съветник от Демократична България в Бургас Димитър Найденов предприе редица действия, сред които и искане ивицата да бъде нанесена на кадастралната карта като плаж. На 5 ноември 2020 г. СГКК – Бургас издаде такава заповед, но изпълнението ѝ бе забавено чрез съдебни хватки. 

Заповедта бе обжалвана от проектанта на т. нар. летен сарай на Росенец като представител на дружеството “Стрейтлайн”, собственик на постройка на плажа. Той поиска отмяна на заповедта за нанасянето на плажа на картата, както и спирането на на предварителното изпълнение на заповедта на СГКК- Бургас.

ВАС приема, че доводите в жалбата на Тихолов не са свързани с евентуални неудобства за “Стрейтлайн” при стопанисване на сградите, нито има доказателства за евентуалните вреди за дружеството от вписването на плажа като такъв.

Найденов- втори в листата на ДБ във 2- и МИР- Бургас, и на сън да го бутнеш, ще разкаже в пълнота за казуса и обществените вълнения, които датират иначе от години. Непримирим, в търсенето на справедливост и наказуемост. "Подпечатването" на плажа задължава да се проведе търг за концесия или отдаване под наем. А ако не се избере такъв, Областна управа ще трябва да има грижата. В непосредствена близост е същинският плаж в "Росенец", известен в близкото минало като "Виста Маре". Той обаче не се стопанисва вече от едноименната фирма, а от такава, която е близка до неформалния стопанин на морския сарай край Бургас.

 

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 

 Коментари

Павка

17 мар, 2021 8:55

А що не е нестен водача на наште хора....

Отговори

Ели

17 мар, 2021 1:44

Влееш ли там В софия да не забравиш тук нещата ей

Отговори

Koleva

17 мар, 2021 1:42

Mitko tam se iska poveche postoyanstvo i aktivnost.I po cialata periferia po Otmanli.Nima ne znaesh na koi sa vladeniata tam??

Отговори