Много сърцераздирателно обръщение на д-р Бойко Миразчийски
  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0

Много сърцераздирателно обръщение на д-р Бойко Миразчийски

Обръщението на директора на УМБАЛ Бургас по повод 7 април - Световен ден на здравето, професионален празник на работещите в здравеопазването е изключително силно и въздействащо. Д-р Миразчийски много рядко изпада в дълбоки признания и емоции. Обстоятелствата обаче са го накарали да излее душата си. Много точно посочва адресатите в посланието си, много ясно осъзнава отговорността си като директор на най- голямата болница в региона, със силните думи той показва нагледно върху какво трябва да се замислим. Защото освен видимо, има и много невидимо в професията и ежедневието на всеки медик. Миразчийски има огромен авторитет и остава в историята с куп успешно приключили мисии и дела в обществена полза, в трудно време. Обединителна фигура, която не се бои да работи смело и решително:

ОБРЪЩЕНИЕ ПО ПОВОД 7 АПРИЛ, СВЕТОВЕН ДЕН НА ЗДРАВЕТО И ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РАБОТЕЩИТЕ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

От д-р Бойко Миразчийски, изпълнителен директор на УМБАЛ Бургас

 

Скъпи колеги от УМБАЛ Бургас,

Друга година бих честитил празника и бих пожелал празнично настроение. Днес, когато настроението ни е далеч от празничното, искам да Ви кажа, че стоя зад всеки един от вас и подкрепям всички решения, които взeмате в името на нашите пациенти. Благодаря на всеки един, че остана на своя пост. Че не напусна нашата болница. Че след своята смяна пое смяната на колегата, а после и нощната смяна. Че лиши своето семейство от присъствието си. Благодаря на колегите, които работят в КОВИД-звената. Благодаря на тези, които останаха в своите отделения и приютиха дейността на структурите, превърнати в КОВИД. Знам, че правите възможното и невъзможното и ценя вашите усилия! Бъдете здрави!

Уважаеми бургазлии,

Когато вие си тръгнете от работа днес, някой от нас няма да си тръгне. Ще поеме извънредна смяна и ще продължи да работи. Вече 140 години УМБАЛ Бургас е отворена денонощно, 365 дни в годината. УМБАЛ Бургас пое и най-големия удар в борбата с пандемията. Ние сме във война. Никога досега в историята на нашата болница половината от леглата й не са били за лечение на само едно заболяване. В мирно време всяко от нашите отделения разполага средно с 20-25 легла и те са достатъчни. Сега само КОВИД леглата са близо 250. Но леглата не лекуват сами. Всеки, който не вярва във вируса и омаловажава нашите усилия, е добре дошъл. Ще го облечем в костюм и ще му покажем как хората се борят за глътка въздух и как си отиват пред очите ни.

Във всяка война има жертви и жертвите са невинни. Въпреки нашите усилия, въпреки знанията, уменията, лекарствата, апаратурата, има хора, на които не можем да помогнем. Някои от вас са загубили близки. Вие помните тази загуба. Ние помним всички загуби. Помним всеки пациент, когото не сме успели да спасим. Помним последните му усилия за живот. Сред тях има и наши близки, приятели и колеги.

Днес сме обект на особено внимание. Получаваме честитки, картички, цветя. Благодарим ви, че ни разбирате и цените нашия труд. Вие сте мнозинство.

На другите, които ни ругаят в социалните мрежи, а наяве търсят помощта ни, ще кажа: това са нашите възможности в нашата здравна система. Не сме Богове и не гарантираме безсмъртие. Ако считате, че сте по-добри от нас – заповядайте!  Преди да лайкнете поредната обида към лекар, преди да напишете възмутен пост как някой от нас не е достатъчно мил и любезен след 24 часовата си смяна, си спомнете, че сте живи. И че във вашия живот има поне един лекар, който заслужава благодарност. Вдигнете телефона и му благодарете.

Войната продължава. Всички сме мишени. Пазете дистанция, не се събирайте с много хора и се ваксинирайте. Вашето здраве не е само наш ангажимент. Този ангажимент е взаимен.Коментари