Важно! Всички родени между 1950 и 1990 г., не пропускайте да прочетете това!
  • 24
  • 0
  • 2
  • 4
  • 8
  • 1
  • 0
  • 5

Важно! Всички родени между 1950 и 1990 г., не пропускайте да прочетете това!

Публикуваме без редакторска намеса едно послание до всички Българи, които са родени в периода 1950 и 1990 година. Нека се замислим върху написаното!
На първо място, ние сме оцелели и ние сме родени нормално, въпреки че нашите майки, когато са били с главоболие са пили аспирин, яли са консерви и са работили до последните дни на бременността и никога не са били тествани за диабет…

Като деца, ние се возехме в автомобили, без колани и въздушни възглавници, карахме колело и летни кънки без каска на главата…

Пиехме вода от маркуча за поливане на градината, а не от бутилки, закупени в големи търговски вериги.

Пиехме от една бутилка и никой не е умрял, заради това…

Хапвахме млечен сладолед, бял хляб с масло или свинска мас и чесън, пиехме безалкохолни напитки със захар, но не сме били с наднормено тегло, защото ние постоянно си играехме навън…

Излизахме на сутринта и играехме по цял ден, на криеница, граничари, крадци и ченгета, кралици, каубои и индианци и всичко останало, което въображение на едно дете е в състояние да роди.

Често родителите ни не можеха да ни намерят по цял ден, а шамарът бе част от образованието, а не насилие в семейството.

Никога не сме имали никакви проблеми. Прекарвахме целия ден в състезания с бордове от отпадъци от мазето, карайки колело по улицата,забравяйки, че нямаме даже спирачки.

След няколко падания, счупени пръсти и натъртвания, сме се научили как да решаваме проблемите си. Ние нямахме въображаеми приятели. Ние не добавяхме приятели в социалните мрежи, а в крайна сметка имахме истински приятели!

Ние нямахме проблеми с концентрацията в училище…

Не ни даваха хапчета за хиперактивност. Ние нямахме училищни психолози и педагози, но все пак завършвахме училище. Ние не продаваме лекарства пред училището. Ние нямахме PlayStation, Nintendo, 100 кабелни канала, ние не разполагахме с видео рекордери, съраунд звук, мобилни компютри, интернет, чат стаи…

Имахме приятели и те бяха реални, бяха всичко! Играехме с лък и стрела, правехме си крепост от сняг, хвърляхме фойерверки за Нова година, четяхме купчина комикси! Отивахме с велосипед или пеша до къщата на приятелите ни, за да бъдем заедно, без предварителна уговорка!

Когато се стигнеше до проблеми със закона, родителите не ни плащаха гаранцията, за да ни измъкнат. В действителност, те често бяха по строги от самия закон! Последните 50 години са били най продуктивните година в историята на света. Нашите поколения са направили най-добрите изобретатели и учени и до днес. Имахме свобода, правото на грешка, успех и отговорност. Научихме се да живеем с тях! Вие принадлежите към това поколение!

Честито! Може би е добре да споделите това с други хора, които са имали късмета да пораснат като истински деца, преди адвокати, държавни и правителствени ръководители да започнат да определят как да живеем!

Може би искате да изпратите това съобщение и на децата си, за да видят, как са израснали родителите им? Здравейте поколение! Всеки от нас е ангел с едно крило и можем да летим само прегърнати!

 

източник: За жената

С.Георгиев
 



picasion.com

Коментари

Paul

26 авг, 2018 15:39

Всяко поколение си има своите предизвикателства. Тогава животът предаваше личностите. Сега създава зомбирани, щамповани полуфабрикати, които си мислят, че да консумират повече материални блага и информация те прави по-щастлив. Вчера по телевизионните новини съобщиха за първия открит кабинет по "виртуална интоксикация". В края на краищата всеки сам да даде самостоятелен отговор на въпроса какво е спечелил и какво е загубил през последните 30 години, без да търси отговора в Google?!

Отговори

Венцислав ВутовРоденит

5 юни, 2018 23:40

Родените 1950-1990 -разграбихме и продадохме майка България в т.ч. постаВям и себе си, заради прояве- ната Пасивност!!!!!!

Отговори

Галя

27 апр, 2018 19:13

Да живееш в информационно затъмнение и да си спомняш с носталгия за него е просто жалко!!!! Напротив, умрели са много хора от катастрофи, зарази и болести, за които сега не сте чували, защото се е провела профилактика за тях. Та ние не бяхме известени за аварията в Чернобил, камо ли някой ще съобщи за катастрофа. Имаше такъв контрол, че сега хората не знаят какво да правят със свободата си. А децата ни си имат своето детство и за тях то е уникално и щастливо! И се старайте повече да е така, адаптирате се и вземате най-доброто от настоящето!!!

Отговори

Емил Янев

27 апр, 2018 9:13

Така си е когато го четох бях настръхнал .беше ни хубаво беше незабравимо.това е най-прекрасното което може да се случи на едно дете да расте безгрижно и в същото време да е дисциплинирано в училище и в манифистациите.

Отговори

Любен Станчев.

27 апр, 2018 9:11

Носталгично-манипулативно,кола нямахме, колелото си остана мечта,ако поставим днешните деца в условията на 50-60 години ще ни обявят за садисти и ще ни осъдят.

Отговори

Краси

25 апр, 2018 22:23

Ми кат сме били толкова добри и умни защо тогава БЪЛГАРИЯ е на едно от последните места...Напротив с това което играеха нашите деца с това са си играли бащите на нашто поколение в европейските държави...Не спирайте .Не заблуждаване децата...т

Отговори

Краси

25 апр, 2018 22:23

Ми кат сме били толкова добри и умни защо тогава БЪЛГАРИЯ е на едно от последните места...Напротив с това което играеха нашите деца с това са си играли бащите на нашто поколение в европейските държави...Не спирайте .Не заблуждаване децата...т

Отговори

Кина

25 апр, 2018 21:50

Да имахме прекрасно детство, жалко че нашите деца и внуци няма да могат да изживеят такова детство много тъжно...

Отговори

Андреан Пенчев

22 апр, 2018 14:30

За съжаление е така,нямат микъкво детство и вината не е само наша а на негамотните които сега зъздават "Законите",на учителите които са задължени да ги спазват и децата са ни осъкатени още от днес!Знам когато за първи път преди 26 години доидох в Германия колко Приатно бяха изненадани Германските ми Шефове ,че подготовката ми е повече от отлична и уменията които притежавам са на най-високо тяхно ниво и че съм още жаден за знания и нови умения.Чудеха се защо едно нещо го меря по много пъти и накрая го режа?Ами защото са ме учили Родителите ми "100 пъти Мери и веднъж режи"!Когато почнах да правя нови открития в браншовете в които съм работил винаги съм имал тяхната подкрепа и финансиране!А когато отказах да стана Немски гражданин,много останаха изненадани,но и това житейскията ми опит е помогнал да разбера ,че не гражданството те прави Човек а ти самият трябва да знаеш какъв си и какъв искаш да бъдеш в тоя живот!Затова бъдете себе си а не продажни душици,ако искате да останете Човечни!Рано или късно всичко се връща на този свят!?

Отговори

Снежана

14 фев, 2018 16:04

Имахме истинско детство,което за голямо съжаление децата нямат сега.

Отговори