Защо дядо Йоаникий се прави на неук за гей- парада?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0

Защо дядо Йоаникий се прави на неук за гей- парада?

Най- последното обръщение от страна на Синода и респективно Сливенска митрополия, провокира недоумение и провокира чуденки. Става въпрос за закъснялото възмущение на дядо Йоаникий за подготвяния Прайд на "меките китки" в Бургас и апелът му към кмета да спре провокативното събитие. Всъщност познато поведение от владиката на бургаска почва, по даден проблем. То не е по- различно от онова същото преди години, когато не бе потърсена персонална отговорност от концесионерите на подземния паркинг в центъра на Бургас. Когато без земетръс и без да има кариера в широк периметър, катедралата се пропука по време на строителството на паркинга.

slivenski-mitropolit2.m

Тогава дядо Йоаникий демонстрира пасивно поведение и се обръщаше към Димитър Николов за помощ и съдействие. Сега историята се повтаря, че даже има и нещо като ултиматум, а като аргумент се извеждат семейните ценности. Нищо, че преди време Синодът едва ли не анатемоса ин витро процедурите и сурогатното майчинство, а те също имат отношение към семейните ценности. Та, изглежда само владиката не е разбрал, че гей- парадът така наречен, е с уведомителен режим, а не с разрешителен. Апропо по закон, няма как даден градоначалник да спре нещо, без да го е разрешил предварително. А ако го направи, със сигурност ще бъде обвинен за дискриминация и ще "завалят" съдебни битки. Защо ли? Защото преди близо месец ЕС обяви "свободна зона за ЛГБТ общността. Та, уведомлението е само за сведение. Това е същата работа, както например арменската общност внася уведомление, че провежда траурна церемония на 24 април край арменската черква за жертвите от геноцида и прогонените насилствено от бащин край в Османската империя. Както и пред паметника на благодарността към България в Приморски парк. А понякога прави и шествие на тази дата до Турското консулство, което консулство е отцепено от полицаите и Декларацията се чете от разстояние.

bbacbee10406b7a82ee070e72fe234f1

Навярно митрополитът няма да му хареса примерът с първите християни в света, защото такива като него са забранили в българските храмове представители от тази общност да се бракосъчетават и да стават кръстници, но това е друга тема. Относно заявеният Прайд на ЛГБТ общността на 15 май, дядо Йоаникий отлично знае навярно, че топката е в полето на МВР при събития с уведомителен режим. Какво означава това ли? Ако ОДМВР Бургас прецени, че събитието представлява риск за здравето и живота на даден участник, апропо е опасно, то трябва да внесе искане до общината за забрана. Такива индикации към този момент от Областната полицейска дирекция няма, нищо, че е ясно отсега, че ще има "контра- прайд". Има вече анонси, при това не само от будните общественици Мартин Пенчев и Тончо Георгиев. "Практиката е полицията да заяви ясно, че ще се справи с всякакво предизвикателство. А и не забравяйте, че става въпрос за по- консервативна институция. Ако шефът на полицията се обърне към кмета с молба или искане за отмяна на дадено събитие с уведомителен режим, знаете ли как се приема това от господата с по- тежките пагони? Като едва ли не отказ от поемане на отговорност или слабост. Виждате ли за какъв странен лабиринт иде реч...", поясни популярен адвокат. Той и много други като него призовават дядо Йоаникий да даде личен пример и лично да дойде с подчинените си духовници на площад "Тройката" на 15 май тази година. Така както всъщност прави евангелската общност в Парада на семейните, ежегодно. Така както всъщност биха направили старите и истински духовници- с едната ръка Кръста, а с другата пищова. Както арменският духовник долу, по друг повод обаче- войната в Нагорни Карабах.

123653188_1028379554297077_7974470240814145512_n

Редакцията ще предостави възможност за Право на отговор, при искане на такова!

 

ЮниконбгКоментари

Дочев

22 апр, 2021 8:55

интересен почерк

Отговори

Кали

21 апр, 2021 17:07

Ченгетата докат са в храма тъй ше Е

Отговори

ЛУСТРАЦИЯ

21 апр, 2021 16:40

ЛУСТРАЦИЯ

Отговори

Поли

21 апр, 2021 16:18

ами че скетите обикалят целият град???

Отговори

Геро

21 апр, 2021 16:16

а знаете ли че над 100 религи.организации има регистрирани в Бг и каква е рвакцията на синода?

Отговори