Румен Радев отново "захапа" Борисов
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0

Румен Радев отново "захапа" Борисов

Виждате, че парламентът заработи енергично, разглеждат се важни законопроекти. Трябва да дадем шанс на този парламент. Това заяви президентът Румен Радев. 

 


По думите му има много стойностни предложения, освен Изборния кодекс, които са от новите депутати. 

Той призова да се намери консенсус между партиите, които да се обединят върху ясни принципи и приоритети. 

"Трябва да намерим баланса. Скоро ще взема решение кога да връща мандата на "Има такъв народ". Не трябва да губим надежда за съставяне на редовно правителство", каза той. 

По думите му е рано да се говори на кого ще даде трети мандат, ако се стигне до това. 

"Надявам се, парламентарните сили да бъдат отговорни и да актуализират бюджета. Ще е безкрайно безотговорно в противен случай към милионите български пенсионери и фирми, изправени пред фалит", каза Радев. 

"Започва да се намира правилният тон, а предизборните страсти се уталожват. Имаме нужда от решителни промени, извършени според очакванията на българите, а не според егоистичните виждания на отделните партии", каза държавният глава. 

По думите му все още е рано да се мисли за служебно правителство. 

На въпрос дали според него "Има такъв народ" ще вземат мандата, Радев отвърна, че вярва, че те ще поемат необходимата отговорност. 

"Всяка партия решава сама как да организира дейността си и да показва приоритетите си". Така той коментира действията и по-скоро мълчанието на "Има такъв народ".

"Имаме пробив в персоналната сигурност и е редно да осъзнаем отговорността си. Имаме петима въвлечени служители в това. Има отговорност на службите и органите, които са в пряко подчинение на МС и по-специално на премиера. Трябва да се търси сериозна отговорност и да има задълбочен анализ", заяви той относно шпионските скандали у нас.

"Този пробив злепостави България, трябва да се намери отговор защо се е случило това, каква е отговорността и какви са мерките. Това правителство се провали в отношение на пазенето на класифицирана информация", категоричен е президентът. Коментари