Табаков: Пълно разследване за "подпорната стена" на Алепу /видео/
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Табаков: Пълно разследване за "подпорната стена" на Алепу /видео/

Народният представител Живко Табаков пита защо прокуратурата бездейства

Комисия за разследване на така наречената „подпорна стена“ на Шофьорския плаж на Алепу, продажбата ѝ от преди броени дни и къщата в Барселона, поиска във видео във Фейсбук народният представител от „Изправи се! Мутри вън!“ Живко Табаков, който е и областен координатор на „Изправи се.БГ“ за Бургас.

Защо прокуратурата бездейства по казуса с изливането на бетон на Шофьорския плаж и за къщата в Барселона, са част от въпросите, които той задава.

В отговор на определяната като организирана пропагандна група от ГЕРБ на Алепу по-рано, днес той напомни, че съпругът на вицепремиера Екатерина Захариева бил архитект на така наречената „подпорна стена“, заради което над строежа имало политически чадър от страна на институциите.

 

Табаков допълни, че самият премиер нарича бетона „къщички за птици“ и категорично отказвал да признае, че това е строеж на хотел, тъй като строителните дейности се извършвали от близка до него фирма.

Според Табаков продажбата трябва да е проверена, като той зададе задочно въпроси към премиера Борисов за редица неразследвани според него скандали от последните години на неговото управление, като „Кумгейт“, „Апартаментгейт“, „Суджукгейт“, „Ало, Ваньо“, къщата в Барселона, пълните чекмеджета и Мата Хари.

Табаков пита присъстващите във видеото на ГЕРБ кметове на Стара Загора и на Бургас, дали било съвпадение спечелването на обществени поръчки за електробуси при сходни условия в двата града от една и съща фирма, близка според него до тях, което пък той нарича „скандал за милиони“.

Колеги, припомняме, че на 30 април, на Разпети петък, Манолова лично отиде на Алепу, за да припомни, че за изливането на бетон на Шофьорския плаж правителството на Борисов продължава да мълчи и да не предприема никакви действия по отстраняване на бетона- завършва сигнала си Табаков.
Коментари