ЧРД на величието ЦСКА
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

ЧРД на величието ЦСКА

От най- успешния футболен клуб у нас ЦСКА поздравиха феновете на тима по случай 73-годишнината от основаването на клуба. "Червените" пуснаха малко след полунощ на 5 май специално обръщение на официалния си сайт, в което честитиха рождения ден на тима.

ЦСКА е основан на 5 май 1948, като до момента отборът е спечелил 31 шампионски титли и 20 национални купи. Освен това "червените" са участвали на три големи полуфинала в Европа. Излъчвали са куп легендарни футболисти.

 
 
 
  
 
 

Ето какво написаха от ЦСКА:

"Скъпи армейци,

Ръководството на ПФК ЦСКА Ви поздравява със 73-годишнината от основаването на любимия ни клуб. 

През годините ЦСКА е имал водеща роля в българския спорт и се е утвърдил като един от най-успешните клубове в Европа със своите отличия във всички спортове.

Заслугата е както на нашите велики състезатели, треньори и ръководители, така и на Вас - всеотдайните привърженици, които сте били винаги неотлъчно до клуба, както при успехите, така и в тежките моменти. Това единство на отбор и публика превръща ЦСКА в нещо повече от клуб, повече от социален феномен, повече от любов.

Успехите са категорични и сами по себе си казват всичко. Още със създаването си през 1948 година тимът става шампион на България, като побеждава  с 3:1 Левски с попадение в последната минута, дело на капитана Нако Чакмаков. Това бележи и шампионския ген на отбора още от самото му създаване. С годините ЦСКА се превръща в най-титулуваният български футболен клуб с недостижимите до момента 31 шампионски титли, 20 национални купи, три полуфинала в Европа, отстраняване на три действащи европейски шампиона и още безброй незабравими футболни моменти на радост, величие и гордост.

Убедени сме, че независимо от настоящите трудни времена за обществото ни, свързани с пандемията от COVID-19, Вие ще продължите да ни подкрепяте все така всеотдайно и безрезервно, както винаги досега и занапред. 

Желаем Ви здраве и вярваме, че заедно можем всичко!

Честит празник, армейци!

ДА ЖИВЕЕ ЦСКА!

Легендата на българския футбол Христо Стоичков отправи емоционален поздрав към всички фенове на ЦСКА по случа 73-ия рожден ден на клуба. В официалния профил на своя бранд H8S във фейсбук най-успелият български футболист направи видео обръщение.

"Честит рожден ден, армейци! Честит рожден ден, ЦСКА - започна Стоичков, цитиран от Труд. - Бъдете живи и здрави, подкрепяйте завинаги тези четири свещени букви! Тази година взимаме Купата на България. От догодина без повече компромиси - отново шампиони! Наздраве на всички "червени" сърца! Ваш, Ицо Стоичков!"Коментари