В. Симеонов: Има корупция на границата, диалогът в коалицията- с пробойни!
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

В. Симеонов: Има корупция на границата, диалогът в коалицията- с пробойни!

Вицепремиерът Валери Симеонов призна открито за много сериозни разминавания в конкретни политики и решения при управляващите и респективно коалиционните партньори. В предаването "Още от деня" по държавната телевизия, Симеонов образно размаха пръст на няколко пъти на най- голямата партия в съдружието- ГЕРБ. "Диалогът и партньорството куца. Борисов се държи като самовластен властелин. Еднолични решения, промяна на позиции, научаване на кадрови размествания първо от медиите, изпълнителната власт да командва законодателната..Това не е нормално между партньори, особено като има взето решение един път предварително, но после то се променя кардинално" каза в синтезиран тон Симеонов и даде най- пресния пример със смяната или по- скоро оставката на Димитър Главчев като председател на парламента и настъпилата рокада с Цвета Караянчева. Предният ден уговорката била една, а на следващия се угодило реално на БСП.

"За АЕЦ Белене също имаме разминавания, но това е положението" каза още вицепремиерът. Изказва недоумение от пасивното поведение също на министър- председателя по адрес на министър Николина Ангелкова, която обичала да бъде заобиколена или да сондира мнения с мутренски групировки.

За охраната по браздата с Турция, Симеонов директно посочи, че има служители на Гранична полиция- нисък и среден ешалон, които са корумпирани. "За висшите етажи в силотово ведомство не съм чувал или поне аз незнам. Направи ми впечатление например споделеното от военните в района на община Средец съвсем скоро. Те например били пратени да охраняват и патрулират в райони където има камери и масивна ограда. Граничните обаче патрулирали отделно по други места и никой не знае какво се случва при тях. Не е нормално това. МВР знаете е водещата страна в партньорството на границата. Чувам доста неща, но няма как да изнеса публично информацията си. Утре ще имаме извънредна среща с шефа на Гранична полиция и министърът на вътрешните работи и там много ребром ще се поставят нещата" каза Симеонов в телевизионното студио.

Филмът на Елена Йончева "Граница" пък бе оценен в съотношението- 90 % неистини и манипулации и 10 % истина като не бе пропуснато да се отбележи, че шофьорът- предводител на Йончева по границата бил бивш граничен полицай, уволнен заради корупция.

Въпреки изнесеното, вицепремиерът не смята, че е разумно да има предсрочни парламентарни избори поради липса на алтернатива по неговите думи. Шефката на БСП Корнелия Нинова пък бе наречена директно "джихадистка с бомби около кръста"- образно, заради поведението й напоследък. 

Изводите са, че "пробойни" в коалиционното управляващо семейство има и ако не настъпи желаната промяна, то със сигурност изходът е един.

 

Г. ГеоргиевКоментари