СЕК с остра реакция след думите на Карадайъ
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

СЕК с остра реакция след думите на Карадайъ

„Ако някои български политици определят Турция като своя Родина, това означава ли, че тези политици не са български или че работят за чужди териториални претенции“ - заяви председателят на ПП „Средна европейска класа“ Георги Манев.

Според него изявлението на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ е меко казано противоконституционно и думите му откриват по скандален начин път за възможни териториални претенции към България.

От ПП СЕК настояват председателят на ДПС  Мустафа Карадайъ да обясни ясно на всички български граждани дали се възприема като потомък на завоевателите от Османската империя и дали ако се чувства такъв, защитава интересите на Турция,  т.е на днешния правоприемник на същата тази империя.

ПП СЕК съветва лидера на ДПС да се замисли и върху това откъде са се появили  така наречените „български турци“ по нашите земи, щом според историята завоевателите са били основно мъже, а според биологичните закони мъжете не могат да раждат.  Затова единственото обяснение за появата на този етнос са безчинствата върху хиляди български девойки и жени- конкретизират от СЕК и допълват:

"Ето защо г-н Карадайъ да се запита  дали е възможно българска майка да роди турчин,  дори да е била поругана, а вярата и насилствено сменена."

От ПП СЕК са категорични, че изказванията на Мустафа Карадайъ доказват опасенията им за поредното заиграване с „етническата карта“ в България.

Наливане на масло в този огън се явява и увеличаването на броя избирателни секции по силата на новия Избирателен кодекс, който под благородното желание за гласуване без ограничение на българите извън ЕС, създава възможност за изкривяване на вота в Турция- поясняват от партията.

Открояващото се "острие" в коалицията "Национално обединение на десницата- КОД, БЗНС, БДФ и СЕК" Георги Манев припомня, че зам.- председателят на ПП „Средна европейска класа“ Константин Бачийски със свои съмишленици през 2017 год. /по време на извънредно положение в Турция след опита за военен преврат/, както и през април 2021 год. доказа на място какви безобразия и груби нарушения на изборния закон се допускат в секциите с българските изселници.

И в двата случая с помощта на застъпници, наблюдатели и членове на комисии бяха установени многобройни случаи, в които законите бяха грубо погазени, а опитите за подмяна на вота-значителни, посочва Георги Манев и звършва със следното:

„Само си помислете какво се задава. Нарушения имаше пред очите на нашите хора в секциите в Турция, а сега, когато ни няма, не смея да мисля какво ще се случи.“Коментари

Verjin12

9 Jun, 2021 17:25

pretpochitam Petya Maneva da slu6am i gledam

Отговори

Еми Колева

9 Jun, 2021 17:17

Де същото и Пържолата да беше изрекал

Отговори

Rali

9 Jun, 2021 17:12

a inache s Nesrin Uzun parvi drujki e chok loveca

Отговори