Вихрено начало за ДПС /видео/
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0

Вихрено начало за ДПС /видео/

Движението за права свободи откри своята предизборна кампания в Шумен. Председателят на ДПС и водач на листата в Шумен представи част от водачите на листи за страната, както и кандидатите за народни представители за област Шумен. Карадайъ заложи на присъщата си мотивираща за гласоподавателите реторика. Открояващо присъствие имаше бургаската партийна група. В т.ч. водачът на листата Севим Али.

Сред нещата на които бе подчертано бяха: „Пред нас предстоят значими избори, през месец април направихме крачка в посока възстановяване на демокрацията в нашата Родина, но тази една крачка не е достатъчна. На тези избори трябва да направим важен избор в името на стабилността на нашата Родина, с номер 7 ще изберем ускореното икономическо развитие на България в рамките на ЕС.“ призова Карадайъ.

Той  бе категоричен, че диалогът, а не реваншизмът ще възстанови  нормалността в политиката и ще  доведе до стабилност в страната. „Нужен ни е диалог и ясни приоритети за ускорено икономическо развитие на страната. Имаме нужда ДПС да е първа политическа сила в област Шумен за да има ускорено икономическо развитие, за да имат нашите деца и внуци, достойно бъдеще в нашата Родина- България.“

В емоционалното си слово зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев акцентира върху двойния стандарт в страната ни и изтъкна, че именно за неговото изкореняване се бори ДПС. Той даде конкретен пример за отношението към ДПС в България и в Европа „В България срещу ДПС се води клеветническа, гнусна и елементарна кампания, която не е за пръв път. Вижте как стои ДПС на европейската сцена.

Европа е съюз на ценностите и понеже е съюз на ценностите, прекрасно оценява, че ДПС е партия на ценностите. Затова днес нашия скъп колега Илхан Кючюк получи най-високия пост на либералите в Европа!“

И допълни „Ето така гледат на Брюксел в ДПС. Г-н Кючюк е и докладчик, натоварен от ЕП да отговаря за преговорите за присъединяване на Македония.“

Видео:

Цонев припомни, че до момента не е имало  друг български политик, който  да е получавал такава висока мисия от ЕС и европейските органи.
 
Водачът на Пазарджик и зам.-председател на ДПС бе категоричен, че „В България има много политици и остър дефицит от държавници в последните десетилетия.

В ДПС винаги сме се стремили да бъдем добри държавници. Не е достатъчно един политик да цитира Конституцията или да държи патетични речи пред паметника на Апостола на свободата Васил Левски и да цитира завета на Левски за чиста и свята Република, за да стане добър държавник.

Нужно е и да осмисляш този завет, да го претворяваш в политиката и да надскачаш личното си партийно его, целите си и наистина да работиш за чиста и свята Република, в която всички етноси както е завещал Левски ще живеем равни. Ето тогава ставаш държавник, а не когато сложиш портрета на Левски зад бюрото си!“ добави Цонев.

Той  даде пример с почетния председател на ДПС  и заяви „Ние в ДПС сме държавници, защото имаме примера на най-добрия политик и държавник в последните 30 години – д-р Ахмед Доган, нашият почетен председател! От него сме се учили, че това е нашата Родина,че трябва да бъдем държавници, че трябва да изпреварваме другите в мисленето и в продуцирането на новите политически реалности.

Че трябва да работим за диалог, защото диалога е в основата на просперитета, заедността в тази държава и в основата на просперитета на всяка държава. Ние сме, ще бъдем политици и държавници, защото ще работим за единството, за просперитета и доброто бъдеще на нашата Родина Република България!,“ заключи Йордан Цонев.

На откриването присъстваха популярни партийни фигури и такива, които не са членове на ДПС, но подкрепят партийната формация- по комплексни причини.

 

 

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!Коментари