Мирише все повече на нови избори
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Мирише все повече на нови избори

Преговорите между "Има такъв народ" (ИТН), "Демократична България" (ДБ) и "Изправи се.БГ! Ние идваме" (ИБГНИ) достигнаха точка на пречупване, след която общата подкрепа за кабинет изглежда все по-малко възможна.

Това стана ясно от изказване на депутата от ИТН Тошко Йорданов, който директно обвини ДБ и ИБГНИ, че водят страната към нови парламентарни избори.

От изказването му стана ясно, че партията на Слави е подразнена, че ДБ и групата на Мая Манолова са си позволили да посочват конкретни имена в бъдещия кабинет.

Повод за изказването му е вчерашна декларация на ДБ, в която дясното обединение посочва, че не предлага имена, но смята, че някои членове на служебното правителство биха внесли доверие в следващото и това са министрите Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков. По-късно Мая Манолова, аналогично, каза кои служебни министри според нейната формация е добре да влязат в кабинета: Бойко Рашков, Янаки Стоилов и Атанас Пеканов.

Макар че след вота на 11 юли "Има такъв народ" публично обявиха, че сами са поканили министрите Василев, Петков и Денков в бъдещия си кабинет, сега Тошко Йорданов обяви от парламентарната трибуна компромат, че в миналото Асен Василев е откраднал интелектуална собственост от фирма и е бил осъден за това. Става въпрос за сайта "Лесно.ком", в чиято дейност Василев имал участие и финансирал с личен заем, а по думите на Тошко Йорданов, по-късно откраднал интелектуална собственост.

Тази информация бе посрещната възторжено от ГЕРБ, които аплодираха изказването, смяха се и в края му някои от депутатите на Борисов станаха на крака.

"Човек, откраднал интелектуална собственост, не трябва да бъде български министър. Предпочитаме професионалисти, които нямат отношение със закона. Препоръчвам на Христо Иванов да се интересува повече от фактологията отколкото от собствените си симпатии", завърши Тошко Йорданов.

В края на изказването му Асен Василев влезе в залата.

"Какво се случи в тези четири дни? Какви игри се играят? Политиката е мръсна игра, когато се играе от мръсни хора", каза още депутатът от ИТН и посочи, че ДБ си позволява да изброява имена на министри без дори да е спечелила изборите.

"Христо Иванов и Мая Манолова, явно не осъзнавате, че карате Бойко Борисов да се радва, защото водите нещата към следващи избори. Ако продължавате така, това ще се случи", каза Йорданов. Всъщност изборите изглеждат най- естественият изход на заплетената, а може би и лицемерната ситуация. Още повече, че провеждането на нов предсрочен вот- след летния сезон, осезаемо ще качи избирателната активност и при всички случаи резултатите на партиите/коалиции ще се коригират и ще се достигне до максимално обективен избор на избирателя.Коментари

Пич

29 юли, 2021 11:34

Браво. Да довършим Герб завинаги при СДС . В историята.

Отговори