Николов:   България не е имала премиер като мен!
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Николов: България не е имала премиер като мен!

"Ако трябва да бъдем абсолютно открити, това се случи преди две седмици. Имах разговор с г-н Слави Трифонов и осъзнахме, че това е добър вариант за политическата партия, между нас има изградено доверие". Това заяви кандидатът за премиер на "Има такъв народ" (ИТН) Пламен Николов в "Панорама" по БНТ.

 

"С Трифонов се познаваме от преди вече 3 години, когато беше кастингът за политици. Всичко останало беше в сферата на предположенията. Нещата се случиха по техния резонен начин", допълни той в отговор на това защо до последно за премиер се спрягаше името на адвоката Петър Илиев, но в последния момент кандидатурата му бе изтеглена.

Николов определя това, че не е познато лице от една страна като недостатък, защото "нямат пряк поглед върху моята кариера и не познават начина, по който работя".

"Предимство е, че държавата не е имала премиер като мен.

Имам хуманитарно и бизнес образование. Не е имало такава компилация до сега. Да не слагаме каруцата пред коня. Аз съм все още кандидат за позицията премиер на страната. Ако се наложи и се гласува в парламента този кабинет, тогава ще взема съответното решение как ще продължа от тук нататък", каза той.

Ето кой е Пламен Николов - кандидатът за министър-председател на Слави

"Това, което мога да кажа за себе си, е че имам почти 20 години корпоративен опит в различни браншове у нас и в мултинационален аспект. Всичко е ставало по правилата.

 

През последните няколко десетилетия управленците у нас страдат от липса на теоретична подготовка, която аз имам. Тя може да послужи в практиката. Аз много бързо уча. Аз съм човек с биография и зад мен стоят много мултинационални и мултиконтинентални проекти. За нас изпълнителната власт е един много добре сработен мениджърски екип", разказа за себе си.

"Нестандартно е, че една страна като САЩ ситуира офисите за Азия и Африка именно в една малка държава и вече е тук 10 години. Винаги съм се борил да остане у нас и това се случва вече 10 години", каза още той.

Той заяви, че винаги му се е налагало да работи в премерен риск и към момента няма никакви уговорки между ДПС и ИТН.

Според него няма никакво напрежение между ИТН и президента Радев.

"Имахме доста успешни срещи и продължителни разговори по Плана за възстановяване с г-н Пеканов. Предложихме и нашите препоръки. Отношението ни към президента Радев е като към държавен глава", заяви той.

"Лично аз няма да взимам решенията. При нас всички решения ще се вземат в един демократичен принцип и ще бъдат обсъждани всички варианти в парламентарната група и всички структури на партията. Вероятно има някои събития или някои факти, които заслужават изчегъртване, но това няма да бъде стратегия на правителството и ще търсим консенсус", обясни Николов.

Кандидат-премиерът е категоричен, че ИТН няма да вдига данъци.

"Ние се придържаме към фактите. Това е полезен ход. Когато фактите говорят и боговете мълчат. Ако има факти, които говорят, че трябва да се извърши медицинска дейност, тя ще се извърши. Ние ще се съберем и ще решим кое е най-добро за нас, но няма да е за сметка на обществото", обясни той, попитан как ще управляват ковид кризата.

"Искам да направя България просветена страна. Ще заложа и на образование и култура", завърши той.Коментари

Реалиста

5 авг, 2021 10:13

Вярно е Николов. България не е имала премиер като теб.Но няма и да има.Селските номера на чалгаджиите, няма да минат.

Отговори

Dona

31 юли, 2021 2:23

Сигурно ние вече не разбираме политиката.... Как един кандидат за премиер, ще заяви в представянето си.... АЗ ЛИЧНО НЯМА ДА ВЗЕМАМ РЕШЕНИЯТА.... Ами за какво ни е тогава премиер, който се страхува да взема решения....

Отговори