Нинова настоява за своето
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0

Нинова настоява за своето

Корнелия Нинова съвсем определено не се вслушва във вътрешните нагласи за дистанция от обвития в мистерия кабинет на ИТН. Подкрепа, която би обезличила социалистите в без това сложно време за партията- столетница. Отделно вероятността за поемане на негативи заради грешки на мандатоносителите е друг мотив да не се "кляка". Надделява мнението също, че БСП трябва да втвърди тона в исканията си за подкрепа, без да отстъпва от своите приоритети. А ако не срещне подкрепа, то да се върви по посока предсрочен вот. Нинова коментира ситуацията така, от Бузлуджа:

"Сериозните разговори, които проведохме, уважителното отношение към БСП, което получихме от ИТН, и необходимостта от нашата подкрепа в самата зала ни дават основание да кажем, че без БСП няма да има стабилно правителство”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод политическата обстановка, съобщи Нова.

Според нея е все по-вероятно да има редовен кабинет. „Разбира се, остават още важни решения. Трите т. нар. партии на протеста нямат достатъчно мнозинство, за да съставят стабилно правителство”, каза още тя.

Корнелия Нинова коментира и кандидат-премиерът на „Има такъв народ” Пламен Николов. „Запознах се с Пламен Николов по време на преговорите за политики. Той беше част от преговорния екип на ИТН за частта „Образование”. Той показа компетентност и диалогичност, но това не е достатъчно”, каза Нинова.

Николов ще бъде поканен на общо събрание на парламентарната група. От БСП искат да го изслушат и да получат гаранции, че това, за което са се договорили по време на преговорите, ще бъде изпълнено от следващия Министерски съвет.Коментари

Юлка

31 юли, 2021 17:30

И шат и шат и шат на патката глава и далеч от ферарито червено

Отговори

Мимо

31 юли, 2021 17:19

Страх го е ръководството от нови избори и за туй искат да се съюзяваме и си търсят оправдание.

Отговори

Ради

31 юли, 2021 17:15

Добре щели да го изключат а ако сме заедно с "искаш ли да правим на на най на-на задната седалка на...." отиваме към тотална изолация и спомагане за създаване на нови леви парии

Отговори