Странджански лидер: Пътищата до националните богатства в планината са потресаващи
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1

Странджански лидер: Пътищата до националните богатства в планината са потресаващи

Един от най- изявените общественици в Странджа Георги Бъклев отправя кърваво писмо до властимащите. Той алармира как основни пътни артерии водещи до природни и културно- исторически богатства на България са в потресаващо състояние в планината. В долния сигнал конкретизира защо нормален човек не може да припари до тях. Обвинява строителните фирми по строежа на оградата и контролиращите органи за изграждането на съоръжението по браздата. Трябвало е според него да има ангажимент по възстановяването на настилките за да са те нормално проходими. Бъклев не спестява язвителност и по адрес на фирмите по сечта в Странджа. Техните камиони са с габаритите на военни БТР- и. Болна тема от много години. Основно става въпрос за общинска пътна мрежа оставена на произвола. Кметът и ОбС на Малко Търново са "на прицел". Ето и същината:

ПЪТИЩАТА??!!

Няма да се уморя да показвам унищожените общински пътища и да питам кога тази диващина ще престане. Всички общински пътища, водещи към границата в най-бедната община на югоизтока са в това състояние. Оградата бе завършена преди половин година и никой не се сеща, че трябва да се възстановят унищожените от тежките бетоновози и самосвали общински пътища. Никой, нито изпълнител, нито контролни органи, нито общински съветници, нито кмет. По тези пътища има десетки пчелини, животновъдни и земеделски стопанства, туристически и обекти от културно-историческото ни наследство. Парадокс е, че някои от тях са зад оградата и хората нямат достъп до тях. За да стигнем до тях, ние разбиваме колите си, но на кой му пука. 
Лошото е, че в това състояние са и останалите пътища в Странджа, разбивани от тежките коли, участващи в хищническото сечене на горите. Не съм виждал договорите на фирмите с ДГС, но по принцип във всички договори трябва да има клауза за възстановяване на инфраструктурата. Въпросът отново е до ръководителите на общината.

 

В своя фейсбук профил, Бъклев е изложил наяве и авторско видео.

Г. Георгиевpicasion.com

Коментари