ГЕРБ: Служебният кабинет сложи кръст на "Хемус"

ГЕРБ: Служебният кабинет сложи кръст на "Хемус"
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

ГЕРБ: Служебният кабинет сложи кръст на "Хемус"

ГЕРБ даде брифинг в парламента, на който обяви, че служебното правителство е сложило кръст на строежа на магистрала "Хемус" и обвини, че не се движат никакви инфраструктурни проекти. Така Северна България се оказва обречена на социално-икономическа диструкция, заради което трябвало да протестират не само работещите в сферата, а всички български граждани.

Депутатът и бивш министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков изреди: Разсрочване във времето до Закона за бюджета, възложени годишни задачи, държавата дължи на пътния бранш няколко стотин милиона лева, бездействията носят своите последствия.

По думите му, е ясно, че сектор Инфраструктура не е приоритет. Той призова сегашните управляващи да кажат на строителите и на българските граждани да спрат да противопоставят политика на политика - сектор на сектор.

Александър Ненков, депутат от ГЕРБ, също коментира темата. "Имаме служебно правителство, хиперактивно, което не разсъждава дългосрочно, гонят се само краткосрочни цели, от тези милиони, заделени за Хемус, бяха прибрани и отиват за общия бюджет." Той посочи, че най-значимият проект на Борисов 3 - магистрала "Хемус" няма да стане и не е приоритет.

"Факт е, че тази магистрала няма да бъде реализирана скоро." Ненков се пита и как не е имало досега, докато ГЕРБ управлява, забавяния на плащанията, как не е имало протести на строителните фирми.

Нанков добави, че за 4 месеца ескалират проблемите по време на кабинета на президента Радев. Нито на йота не са придвижени процедури, не само за "Хемус", а за който и да е обект, спряна работата в работещите участъци. Всеки един лев за магистрала "Хемус" е обезпечен с надлежните документи, всичко останало са спекулации и внушения на некомпетентни хора", каза той.

Николай Нанков заключи, че е сложен кръст на Хемус с действие, бездействие, всичко направено от ГЕРБ се зачерква, търсили се процедури, казвали, че парите са потънали.

"Некадърно ръководство на Автомагистрали, което не знае какво да прави", категоричен бе той.Коментари