Борисов в компанията на Димитър Николов: Знаем как да спрем безобразията и хаоса
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Борисов в компанията на Димитър Николов: Знаем как да спрем безобразията и хаоса

Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков е подал оставка по искане на бившият премиер Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ преценил, че Герджиков не се справя.

Това обясни Борисов в Пловдив, където пристигна в Деня на независимостта.

Всичко поскъпва със стотици проценти – токът с 300%, желязото с 200%, газът със 160%, дървата с 80%, заяви бившият първи в страната. Той обвини служебното правителство за покачването на цените в държавата.

“И никакви мерки не се взимат. Това е промяната. Промяната на цените всъщност е цялата промяна. Всички говорят за ББР. Всички бордове се увеличиха от 3 на 6, 9 и 12 човека. Почтено ли е да увеличаваш администрацията”, попита Борисов и обобщи: “Радев уби Севера и Северозапада. Излъга, че ще прави магистрала “Черно море” за пред партньорите. Някъде да виждате тази магистрала заложена в бюджета? Няма я”, заяви той.
Борисов сподели, че Пловдив е любимият му град. С него бе и кметът на Бургас Димитър Николов.

“А, вие го гледате и си мислите…..Аз го харесвам. Бургас стана чуден град”, коментира лидерът на ГЕРБ. Той отказа да съобщи кой ще бъде кандидатът на партията му за президент.

“Почтеност в политиката означава да носиш отговорност. Ние инвестирахме много в развитието на Пловдив и на всички населени места в България. С всяко свое действие настоящото управление вкарва регионите в застой, спирайки строежа на важни пътища и блокирайки значими проекти. Околовръстният път в Пловдив никога няма да бъде завършен, ако зависи от служебния кабинет на Румен Радев.

За повече от 10 години управление на страната ние не сме имали нито една спряна европейска програма. Заради „недоразумения с Европейската комисия“ служебният земеделски министър обяви, че спира европейска програма. Спирането на 400 милиона, които страната ни няма да получи, е доказателство за некадърно управление. Дойдат ли социалистите на власт, начело с Румен Радев, европейското финансиране спира”, заяви още Борисов.

Говорейки за почтеност – кои са партиите, които взимаха решенията с мнозинство в Народното събрание в последните няколко месеца? До какво доведе управлението на „партиите на промяната“ – блокираха мярката в подкрепа на туроператорите, вкарвайки лобистки текстове в актуализацията на закона. Изпуснаха цената на тока в полза на приближени до тях бизнесмени, скокът достига до 300%. Постигнаха наистина голяма промяна – всичко поскъпна със стотици проценти.

Ние сме като войници, които седят на своя пост в готовност да защитават интереса на хората. Знаем как да спрем безобразията и хаоса, които владеят страната в момента. Ние искаме да продължим градежа на България!Коментари