Синът на Стубела ли е "кървавият дрифтаджия" в Ст. Загора?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 3

Синът на Стубела ли е "кървавият дрифтаджия" в Ст. Загора?

Само за първите три дни на октомври в следствие на пътни инциденти в Стара Загора загина един мъж, една млада жена изгуби крака си, друга се бори за живота си, а още трима души са ранени след пътни инциденти – единият в тъмната част на денонощието, вторият – към 19,40 ч. вечерта.

В първия случай 18 годишен младеж малко преди полунощ решава, че му се иска да покара БМВ-то си, като използва техниката „дрифт“. Само че той е взел шофьорска книжка едва преди четири месеца, когато е навършил и пълнолетие. Но вече кара мощна кола, естествено купена от баща му – Михаил Михайлов, с прякор Стубела –  строителен предприемач, който в Търговския регистър фигурира като едноличен собственик и съсобственик на пет дружества, най-известното от тях – „Стубел“ М ЕООД.  Името му нашумя около скандала с изграждането на жилищен комплекс край парк „Бедечка“. С една от фирмите си – „Шаула“ Михайлов инвестира строежа, но бяха завършени само няколко сгради, а останалите бяха спрени от Общината.

Кметът на града Живко Тодоров отрече пред "За истината" да познава сина на Михайлов, но припомни, че с бизнесмена неведнъж са имали конфликти. Особено след 2016 година, когато Михайлов заплашил да съди Общината, заради спрени строителни разрешения

Кметът отхвърли слуховете, че Михайлов и неговите търговски дружества са близки до местната управа.

Дали и в каква степен властта е в топла връзка с въпросния бизнесмен, е едната страна на въпроса. По-важната е, че неговият син разполага с мощен лек автомобил на 18 години. И се чувства окрилен да го подкарва екстремно, всеки път, когато му се прииска. Защо?

Вероятно защото няма респект пред закона и отговорност за действията си, при това вече като пълнолетен гражданин.

А може би защото е сигурен, че хора като неговия баща са недосегаеми за правосъдието

Или че могат да се измъкнат от всяка ситуация с помощта на парите.

Дали този случай ще се развие в съдебна фаза, както се разви съдебната сага с обвинения в убийството на журналиста Милен Цветков, ще покаже времето. На този етап 18 годишният младеж е привлечен като обвиняем за причиняването на тежка, средна и лека телесна повреда на три млади жени, едната от които е с ампутиран ляв крак и все още с опасност за живота. Арестуван е за 72 часа, след което прокуратурата ще поиска постоянна мярка „задържане под стража“. Младежът е отказал да бъде разпитван без защитник, когото баща му търсел в средите на скъпо платените адвокати в България.

Пред „За истината“ майката на момичето, което се бори за живота си каза, че то е завършило тази година Тракийския университет и вече работело. Сега се моли само детето й да остане живо и с тежка инвалидност. Родителите на пострадалите не вярват, че съдът ще присъди справедливо наказание.Коментари

ддддд

4 Oct, 2021 21:09

Не вярват че съда ще присъди справедливо решение, защото държавата не е справедлива с несправедливите политици които те всеки път ни набутват на избори... Сега търсят изкупителна жертва... А изрода който блъсна Милен Цветков е оправдан.

Отговори