"Менгеме" за Попчето
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

"Менгеме" за Попчето

Бургаският окръжен съд скастри за пореден Петър Попчев и уби надеждата му да бъде пуснат под домашен арест. От декември 2020 г. Попчето е задържан, след като дълго време се укриваше за убийството на 36-годишния Николай Йорданов през 2016 г.

Магистратите изслушаха претенциите на 36-годишния бургазлия, след което посочиха, че по делото липсват новонастъпили обстоятелства или доказателства, които да обосновават изменението на мярката за неотклонение в по-лека.

Ограниченията по отношение продължителността на задържането, предвидени в закона, се отнасят и намират приложение само в досъдебната фаза на производството, посочва съдът.

Според магистратите все още е налице реална опасност Петър Попчев да се укрие, ако бъде пуснат под домашен арест, дори и с гривна, за каквато мярка настоява адвокатът му. Съдът сметна искането му за неоснователно и го остави без уважение.

До последно Попчето твърдеше, че е невинен и не той, а приятелят му Тихомир Димитров нанесъл смъртоносните удари на жертвата, след което разследващите прикрили участието му.

Припомняме, че по настоящото дело психолози представиха съдебно-психиатричната експертиза, която доказва, че Петър Попчев е бил вменяем при побоя над Николай Йорданов и не е действал под афект, както защитата първоначално твърдеше.

Другата експертиза подробно разкри начинът, по който е отнет живота на Николай. Той е изпаднал в състояние, несъвместимо с живота, след като е получил множество удари по цялото тяло, предимно в главата. 36-годишният мъж няколко дни береше душа в болница, след което издъхна. Николай е починал от тежък мозъчен оток, кръвонасядания и контузия в черепа.

Според съдебните медици обаче самият череп не бил счупен. Главата на жертвата буквално е била размазана от тежките удари. И двете становища подкрепят тезата на прокуратурата, че убийството е извършено с особена жестокост.

Шансът някой съдия да се смели над Петър Попчев и да измени мярката му за неотклонение в различна от „задържане под стража“ е почти нищожен, съобщава Флагман.

Попчето е опасен рецидивист с богато криминално досие. Почти половин година се укриваше заради екшън в „Сакса бийч“ от 2018 година и побоя над мъж в бар „Мокай“ през 2019 година.Коментари