Българин сътвори криминална драма в Гърция
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Българин сътвори криминална драма в Гърция

Нашенски полицай и любовницата му българка ще търкат доживот наровете на гръцките затвори, заради жестоко убийство, организирано като по филмите. Жертвата им – 63-годишният кардиолог Христодулос Каландзакис, бе застрелян с 4 куршума на 7 октомври 2017 г. в „Мерцедес“-а му на остров Крит, докато отива при пациент, пише "Труд".

 


Организатор на покушението е жена му Дешка Говедарова, а спусъкът натискал 39-годишният Красимир Карчев. Полицаят си взел тридневен отпуск, за да изпълни „мокрото поръчка“. Целта била двамата да заживеят щастливо с парите, наследени от Каландзакис.

Христодулос Каландзакис и българската му жена Дешка Говедарова живеят богато в голяма къща в Сития. Лекарят е уважаван и търсен. Пари не липсват - само спестяванията на съпруга в банка са над 1 млн. евро.


Дешка Говедарова ръководила с есемеси действията на убиеца.


Нашенката се запознава с него, когато е била наета за домашна помощница в дома му. Двамата имат голяма разлика – цели 25 години. Това не пречи Христодулос да се влюби в българката и да предприеме решителна крачка – да се разведе с жена си и да сключи брак с довчерашната прислужница. Ражда им се дете и идилията изглежда пълна.

Идва ден, в който Дешка среща във фейсбук приятеля си от училище – полицаят Красимир, с когото са от Казанлък. Старта им любовта пламва виртуално през октомври 2016 г. От началото на новата им връзка до убийството Дешка праща пари на любовника си – по 400 евро, на редовни интервали.

„Знаех, че е омъжена и чаках да поиска развод“, казва Карчев пред полицията и твърди, че приятелката му е имала големи проблеми в брака си, така му била споделила. Вместо да се разведе, Дешка измисля план как да се отърве от мъжа си и да стане наследница на парите и имотите му. По-късно пред съда българката ще се обявява, че няма нищо общо с убийството и престъплението е самостоятелно решение на любовника й.

 Коментари