Лидерът на КНСБ  скандализира :Новите военни самолети и кораби са антидържавно прахосничество
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Лидерът на КНСБ скандализира :Новите военни самолети и кораби са антидържавно прахосничество

Президентът на КНСБ Пламен Димитров направи скандализиращо изказване в Бургас малко след отчетно -изборното събрание на местно ниво.

Той директно размаха пръст на държавната власт и я обвини в прахосничество и неразумно харчене на публичните финанси.

„Военен възпитаник съм на флота и директно ви казвам, че новите фрегати и самолети, планувани като разход, са излишни на този етап. Ще се платят милиарди без никаква полза. В друга посока е истината. Така няма да стане, както са я замислили, хиляда пъти им казах, че един милиард и близо 100 милиона лева трябва да се налеят в реалната икономика, респективно в публичния сектор .Много строг разчет е даден на Владислав Горанов как трябва да бъдат разпределени парите. На лицемерието трябва да се сложи край, защото България загива и средно на година изтичат в чужбина хора, колкото един средно голям град- 30 40 000 души“ , заяви Пламен Димитров.

Той не скри, че има много сериозни различия с финансовия министър за финансовите искания към държавата от страна на синдикатите.

 И конкретизира- „ Едва 600 милиона лева и то с  много зор бяха обещани за публичния сектор, но тези пари в по голяма си част са само на хартия, а отделно това, което предложихме ние за процентно увеличение в отделните сектори, не се случва на 100 процента.Все пак постигнахме споразумение за железницата ,здравеопазването и образованието, а общо средния ръст на заплатите в частния и държавен сектор е 20 процента Много, много има какво да се желае обаче „ , заключи Димитров и постави ултиматум към държавното управление.

„Много ясно им бе казано следното –до 2022 г. средната заплата трябва да удари 1800 лв или още 100 0 евро, това е целта, която ни лично сме си поставили от КНСБ и ще отстояваме.Не се ли постигне това, нищо добро не чака милата ни родина , каза в  Бургас Пламен Димитров

За статистиката морският град бележи спад в средно месечното и годишно възнаграждение в домакинствата.

Нещо повече цифрата на член от семейството в среден план като издръжка е в размер на 350 лв, при положение, че в национален мащаб НСИ посочва 560 лв като нужна сума за един човек за нормално съществуване.

Бургас е на незавидното 9 място по размер на заплатите в страната, а Пламен Димитров директно  заяви публично че КНСБ  и другите синдикати не могат да влияят по никакъв начин на компанията Лукойл Нефтохим за нормална социална политика и изказа съжаление за което.

 

5

6

 

2_1

3_1

Г. Георгиев

И. Василева

 

 Коментари